Translate

trešdiena, 2020. gada 11. novembris

Biezpiena drumstalu pīrāgs

 


Forma 22 - 24 cm diam.

Drumstalas :


450 g milti

100 g cukurs

200 g sviests

1/2 tējk. cepamais pulv.


Pildījums :


450 g biezpiens 9 %

2 olas

150 g cukurs

1 ēd.k. skābs krējums

1 tējk. vaniļas cukurs


Drumstalām visas sastāvdaļas ar pirkstiem kārtīgi sastrādā smalkās drumstalās. Formā izveido drumstalu apakšu kārtīgi piespiežot, pieplacinot. Izveido arī malas. Drumstalas ir diezgan daudz, atstāj arī virsai. 

Pildījumam biezpienu izberž caur sietu. Pieliek pārējās sastāvdaļas, izmaisa kārtīgi. Pildījumu liek formā uz drumstalām, pāri pārber pārējās drumstalas.

Cep 180 grādos apmēram 50 min.

Biezpiena pīrāgs ir sulīgs un ļoti garšīgs. Varētu būt labs arī ar kādu ogu mērci.



Foto sadarbībā ar https://hilmarstudio.com/portfolio/bakery/

ceturtdiena, 2020. gada 8. oktobris

Karameļu mērce

 


165 g cukurs

15 g glukozes sīrups 

40 g ūdens

30 g piens ( ist. temp.)

70 g salds krējums ( ist. temp.)

100 g sviests (ist. temp.)

Šķipsna sāls

Katlā samaisa ūdeni, cukuru un glukozes sīrupu. Glukozes sīrups ir vajadzīgs, lai cukurs nekristalizētos. Vāra nemaisot. Kad sīrups sāk palikt dzintara krāsā, pievieno sviestu un izmaisa. Pēc tam pievieno saldo krējumu un pienu. Kārtīgi izmaisa. Beigās pievieno šķipsnu sāli. Gatavs!

Karameļu mērce atdziestot sabiezēs. 

Lieto ar vafelēm, pankūkām, pie saldējuma, ar cepumiem 😋😋😋


svētdiena, 2020. gada 4. oktobris

Plaucētās mīklas bumbiņas ( Chouquettes )

 


Chouquettes ( izcelsme - Francija) ir mazas plaucētās mīklas bumbiņas pārkaisītas ar pērļu cukuru. Tās var arī pildīt ar vaniļas krēmu vai arī pārbērt ar parmezāna sieru.

Recepti ņēmu no kādas norvēģu recepšu grāmatas, kuru sarakstījis franču konditors.





125 g piens

125 g ūdens

5 g sāls

5 g cukurs

90 g sviests

100 g milti

3 olas

* pērļu cukurs

* 30 g parmezāna siers

Katliņā uzvāra ūdeni, pienu, sviestu, sāli un cukuru. Karstam pieber miltus un kārtīgi maisa uz lēnas uguns. Maisa apmēram 1 minūti. Mīklu pārliek miksējamā bļodā. Sāk maisīt mīklu pievienojot pa vienai olai. Mīklu nevajag putot, bet maisīt. Kad mīkla ir kārtīgi izmaisīta, to mazliet padzesē. 

Sagatavo 2 pannas. Ieklāj cepamo papīru, to pielīmējot ar mīklas piciņām. Konditorejas maisiņam nogriež galu, sapilda mīklu un izspiež mazus bumbuļus. Var spiezt pa 30 gab. uz pannas. Vienam variantam pārber pērļu cukuru, otram - sarīvētu parmezāna sieru.




Cep 200 grādos 15 - 20 min.

1. Ar sieru


2. Ar cukuru



Siera bumbiņas ir garšīgas tāpat vai arī var pildīt ar siera salātiem vai siera krēmu. Varianti var būt dažādi. 

Foto sadarbībā ar https://hilmarstudio.com/portfolio/bakery/

pirmdiena, 2020. gada 14. septembris

Kanēļa - ābolu smalkmaizītes ( bulciņas)

 


Rauga mīkla. Skatīt šeit

Pildījums :

3 vidēji āboli

30 g sviests

30 g cukurs

******************

75 g mīksts sviests

75 g cukurs

1,5 ēd.k kanēlis

Glazūra :

100 g krēmsiers (filadelfija)

75 g pūdercukurs

1 ēd.k citrona sula

Smērēšanai : 1ola.

Pirmo sagatavo ābolu pildījumu. Ābolus nomizo. Sagriež mazos gabaliņos. Pannā izkausē sviestu un apcep ābolus pāris min. Uzkaisa pāri cukuru un vēl karsē pāris min. Atdzesē.

Sagatavo rauga mīklu. Kad mīkla ir uzrūgusi, uz galda izrullē plāksnē. Uzsmērē sviestu, atstājot neapsmērētu augšējo malu. Cukuru samaisa ar kanēli un bagātīgi nokaisa uz mīklas. Var atstāt mazliet un uzkaisīt vēl uz bulciņām. Tad virsū uzber ābolu pildījumu. Sarullē, sagriež gabalos. Liek uz pannas, kas izklāta ar cepamo papīru. Liekot uz pannas, mīklas  galu paliekot apakšā.



Bulciņas liek raudzēties. Kad mazliet parūgušas, nosmērē ar olu un liek cepties 210 grādos. 

Kamēr cepas maizītes, sagatavo glazūru. Samaisa visas sastāvdaļas kopā, kārtīgi izmaisot. Kad maizītes gatavas, katrai mazliet uzsmērē glazūru. 


Titulbildes foto sadarbībā ar https://hilmarstudio.com/portfolio/bakery/

otrdiena, 2020. gada 1. septembris

Siera kūka ar mellenēm ( ceptā )

 


Recepti ņēmu no kādas norvēģu grāmatas. 
Forma apm. 22 cm Ø

Apakša :

300 g cepumi
150 g sviests
3 ēd.k. cukurs

Pildījums :

675 g krēmsiers
200 g cukurs
200 g skābs krējums
2 tējk. vaniļas cukurs
3 olas

Mērce :

400 g mellenes (svaigas vai saldētas)
4 ēd.k. cukurs
1 tējk. kukurūzas ciete
1 ēd.k. citrona sula

Pirmo sagatavo mērci. Katliņā ber mellenes, cukuru, cieti, citrona sulu. Pavāra uz mazas liesmas 5 min. vai mazliet vairāk. Noliek lai atdziest.

Gatavo apakšu. Sasmalcina cepumus (sablenderē). Izkausē sviestu, pieliek cukuru, izmaisa un pieliek sasmalcinātajiem cepumiem. Samaisa masu kopā. Formā liek cepamo papīru, labāk, ka cepamais papīrs ir iespiests formas malās, jo var gadīties, ka sviests sāk tecēt pa šķirbām. Masu ar pirkstiem piespiežot liek formas apakšā un mazliet uz malām. Cep 180 grādos 10 min.
Gatavo masu.  Liek putot krēmsieru. Pieliek cukuru, vaniļas cukuru, puto. Pieliek krējumu un pēdējās pieliek pa vienai olas. Tad tikai kārtīgi izmaisa. Siera kūkām masu pārāk putot nevajag, jo cepoties plaisās.
Kad masa gatava, lej virsū izceptai apakšai. Mērci (daļu) ar karoti saliek šur tur virsū. Ar nazi izveido haotisku rakstu. Ja mērci grib tikai kūkā, tad var rēķināt ceturto daļu no dotā daudzuma.


Liek cepties 180 grādos 50 - 60 min. Pēc tam krāsni izslēdz, mazliet paver durtiņas un kūku atstāj krāsnī uz 30 min. Pēc tam atdzesē, liek ledusskapī vismaz uz 4 stundām vai uz nakti. Servē ar mērci vai arī svaigām mellenēm, kā vēlas.
Kūka ir krēmīga, garšīga un sātīga. 


Titulbildes foto sadarbībā ar https://hilmarstudio.com/portfolio/bakery/

svētdiena, 2020. gada 23. augusts

Ābolu zefīri

 

Beidzot saņēmos zefīrus pagatavot pati. Pirms tam daudz skatījos youtube pamācības un knifiņus no profesionāliem un zinošiem cilvēkiem. Lai pagatavotu zefīrus mājās, ir jāiegādājas agar agars, kas ir želējošā viela iegūta no aļģēm.


 

Vislabākais agars ir ar 1200 stiprumu. Uz konkrētā iepakojuma nav norādīts, iespējams, ka tas ir 900. 

❗Želatīns zefīriem nederēs. 

Lai viss izdotos ļoti labi, ieteiktu stacionāro mikseri. 

Un vēl ir noteikti vajadzīgs lielais konditorejas maiss un lielāks uzgalis. Zefīra masa uzreiz visa ir jāliek maisā, nedrīkst pa daļām, jo agars stabilizējas pie 40 grādiem.

Zefīra pagatavošanai jārēķina 3 dienas. 1.biezenis, 2.masas gatavošana un noformēšana, 3. nogatavināšana

Recepte:

150 g ābolu biezenis ( 450 g āboli)

100 g cukurs

1 olas baltums ( 30 g)

1 tējk. vaniļas cukurs

Sīrups: 100 ml ūdens

250 g cukurs

8 g agar agars

40 g glukozes sīrups

Āboliem izņem serdes. Nemizo, jo tieši mizās ir vairāk pektīns. Kas ir ļoti vajadzīgs zefīru pagatavošanā, tāpēc pamatā ir ābolu biezenis. Ābolu puses saliek uz plāts ar griezto pusi uz leju un cep krāsnī 170 grādos 20 - 25 min. 



Kad gatavs, liek bļodā, sablenderē un izberž caur smalku sietu. Ļoti svarīgi ir tieši caur smalku sietu. Biezeni liek katliņā un pavāra 5 - 7 min., visu laiku maisa.


Es ņēmu mazliet vairāk ābolus, jo atlikušo biezeni var uzglabāt saldētavā. Ābolu biezeni obligāti jāatdzesē ledusskapī, vislabāk uz nakti. Tas vajadzīgs, lai stabilizētos pektīns.

❗Pirms gatavošanas viss ir jāsagatavo iepriekš. Visu jāsasver un jāsagatavo visas nepieciešamās lietas, jo jāstrādā būs ātri.

Biezeni liek miksera bļodā kopā ar cukuru, vaniļas cukuru un sāk miksēt uz vidēju ātrumu.

 Paralēli katlā lej ūdeni un agaru. Sākumā abus karsē maisot. Kamēr veidojas biezenim līdzīga masa. Tad ber klāt cukuru un glukozes sīrupu. Arī putotājā pieliek baltumu, lai putojas vidējā ātrumā.

Sīrupam glukozes sīrups vajadzīgs, lai neveidotos karamelizējies cukurs gar malām. Tātad vāra sīrupu uz vidējas uguns, visu laiku maisot ar slotiņu. Sīrupu vāra līdz 109 grādiem vai 5 minūtes, kad paceļot slotiņu gar katla malu sīrups stiepjas tievā garā diedziņā.

Pa to laiku masa jau ir uzputojusies un turpinot putošanu, sīrupu lej lēnām gar trauka malu. Kad viss sīrups ir ieliets, tā pārpalikumus noteikti nedrīkst ar karoti izkašāt un pielikt klāt. Vēl mazliet masai liek putoties.



Pēc tam uzreiz masu liek konditorejas maisā ar robotu uzgali un izspiež vēlamās formas. Es spiedu pa divām pannām, kur ieklāts cepamais papīrs.


Pannas atstāj uz vismaz 12 stundām  lai stabilizējas agars. Dažreiz pat uz 24 stundām. 

Pēc tam lipina pa divi kopā un apvārta pūdercukurā.


Gatavo zefīru bildes tapušas sadarbībā ar https://hilmarstudio.com/portfolio/bakery/

Šeit ļoti labi izstāsta par zefīru gatavošanu https://youtu.be/duzYVlmrqQc


ceturtdiena, 2020. gada 9. jūlijs

Zemeņu musa kūka



Forma 22 cm Ø 

Apakša :
2 olas
50 g cukurs
50 g milti
0,5 t.k. cepamais pulv.
1 ēd.k. kakao

Muss :
700 g svaigas vai saldētas zemenes
Zemeņu želejas pulveris 2 paciņas. Ja vienā ir uz 0,5 l šķidruma.
500 ml salds krējums

Rotā ar svaigām zemenēm

🔹️Saputo olas ar cukuru. Sajauc sausās sastāvdaļas, un iemaisa biskvīta mīklā. Formā ieklāj cepamo papīru. Lej formā mīklu un cep 180 ° C  apm. 15 min. Atdzesē formā. Noņem cepamo papīru un biskvītu liek atpakaļ  formā. No cepamā papīra izgriež platu strēmeli un apliek formas iekšpusē.
🔹️Zemenes liek katlā. Ja saldētas, atlaidina. Karsē uz mazas liesmas kādas 10 -15 min. Pēc tam karstu sablenderē, pieliek želejas pulveri un izmaisa, lai izšķīst. Atdzesē līdz istabas temperatūrai. Svarīgi atdzesēt lai nav pārāk silts, bet lai nesāk želēt. 🔹️Saputo saldo krējumu un pa mazam iemaisa masā. Kārtīgi izmaisa ar putojamo slotiņu.
🔹️Masu liek formā virs izceptās apakšas. Liek ledusskapī vismaz uz 6 stundām, vai uz nakti. 


Noņem malas, papīru.

Pēc tam rotā ar zemenēm.



Kūka ir atsvaidzinoša, nav ne par treknu, ne par saldu. 👌
❗Kūkā nav papildus cukurs, tik cik želejas paciņā. Tā kā paciņas un ražotāji ir dažādi, var atšķirties cukura daudzums. ❗

Titulbildes foto sadarbībā ar https://hilmarstudio.com/portfolio/bakery/

svētdiena, 2020. gada 14. jūnijs

Cepumi "puķītes" (курабье )




Tieši šo cepumu recepti uzgāju no Krievijas interneta dzīlēm, kuru nosaukums ir "курабье" . Lai gan manos vecos pierakstos ir līdzīga recepte, tomēr nolēmu izmēģināt šo.

1 pannai

100 g mīksts sviests
50 g pūdercukurs
1 olu baltums (silts)
šķipsna sāls
150 g milti
Rīvēta citrona miza
Pildījumam: 50 g džems vai ievārījums (izberzts caur sietu)

Puto sviestu, kamēr paliek gaišs, liek klāt pūdercukuru, puto, liek klāt olu baltumu, puto. Masā pieliek miltus, sāli, citrona mizu un visu kārtīgi izmaisa. Mīkla būs bieza, bet varēs izspiest caur maisiņu.
  • Pannā ieklāj cepamo papīru, un caur konditorejas maisiņu ar uzgali, izspiež puķītes. Katrai vidū ar pirkstu iespiež iedobi.


Džemu liek maisiņā, nogriež galu un iespiež katrai puķītei vidū. Cep 175 grādos apmēram 18 līdz 20 minūtes.



Gatavs! Un varam baudīt pie tējas 😋
Ieteikums 👉  Šāda tipa cepumiem noteikti ir jāizmanto labs sviests, bet ne margarīns.
Titulbildes foto sadarbībā ar https://hilmarstudio.com/portfolio/bakery/

svētdiena, 2020. gada 24. maijs

Cepumi "riekstiņi" ar vārītu iebiezināto pienu



Nu tā es beidzot saņēmos, lai uztaisītu šo našķu našķi. Pat neatceros kad tos pēdējo reizi taisīju. Oktobrī biju Čehijā nopirkusi šīs formītes, un beidzot saņēmos tās likt lietā.

Vajadzēs:
Riekstiņu formītes
Smilšu mīklu
Bundžu ar iebiezināto pienu(vārītu)

Uz 88 pusītēm (44 cepumi) vajadzēs apm.600 g smilšu mīklu.

200 g sviests
100 g pūdercukurs
1 ola
300 g milti

Mīklu taisa bez cepamā pulvera. Mīklai jābūt vijīgai un cepumam viegli kraukšķīgam, mutē kūstošam. Sviestu saputo ar pūdercukuru un olu, pieliek miltus un samīca kopā mīklā. Ietin plēvē un noliek ledusskapī uz pusstundu.
Pēc tam katrā formītē liek piciņu mīklas, ar pirkstiem izveidojot mazu bedrīti un pielīdzinot malas, lieko noņemot.


Kad pirmā porcija gatava, liek cepties 180 grādos kamēr gaiši brūni. Procesu atkārto, kamēr visa mīkla izcepta.


Pēc tam liek vienā pusītē krēmu, un saliek kopā ar otru pusīti. Man iebiezinātais piens palika pāri mazliet mazāk kā puse.
Kad visi cepumi ir salipināti, gatavojam kafiju un našķējamies 😋😋😋


Titulbildes foto tapis sadarbībā ar https://hilmarstudio.com/portfolio/bakery/

otrdiena, 2020. gada 5. maijs

Mērvienības - karotes pret gramiem



Tā kā visas vecās mērvienības ir sen jau novecojušas, ķēros pati klāt pie mērīšanas un svēršanas. Ja kādai ir saglabājusies vecmāmiņas ēdamkarote, iesaku tomēr ar to nemērīt, bet nopirkt mērāmās karotes. Ar vecajām karotēm sanāks viss pilnīgi aplami, jo ēdamkarotes, kādas mēs zinājām kādreiz, mūsdienās vairs nav. Tāpat arī cukurs mūsdienās ir smalkāks, arī želatīns. Mērīt visu pēc vecās karotes būtu nepareizi.
Tāpēc katrai saimniecei ir jābūt mājās mērāmām karotēm. Man ir nopirkts viss komplekts, bet apskatīšu tos populārākos un ejošākos variantus. ❗Visi mēri kas doti, ir bez kaudzes - strīķēti.❗

Attēlā ir Cup (bieži nav saprašanas kas tas ir un cik tas ir)
             1/2 tējkarote
             1 tējkarote
             1 ēdamkarote
**********************************

                  Smalkais cukurs
                
                  1 ēd.k. = 15 g
                  1 tējk. = 5 g
                  1/2 tējk. = 2 g
                  1 cup = 210 - 215 g
**********************************

                  Pūdercukurs

                  1 ēd.k. = 8 g
                  1 tējk. = 3 g
                  1/2 tējk. = 1 g
                  1 cup = 140 g
**********************************                        
                 Kviešu milti

                 1 ēd.k. = 10 g
                 1 tējk. = 3 g
                 1/2 tējk. = 1-2 g
                 1 cup = 150 g
**********************************                    Soda

                 1 ēd.k. = 17 g
                 1 tējk. = 6 g
                 1/2 tējk. = 3 g
**********************************

                  Cepamais pulveris

                  1 ēd.k. = 12 g
                  1 tējk. = 4 g
                  1/2 tējk. = 2 g
**********************************
               
                  Kukurūzas ciete

                  1 ēd.k. = 9 g
                  1 tējk. = 3 g
                  1/2 tējk. = 1 g
**********************************

                  Vaniļas cukurs

                  1 ēd.k. = 14 g
                  1 tējk. = 5 g
                  1/2 tējk. = 2 g
**********************************

                  Sāls (smalkais)

                  1 ēd.k. = 20 g
                  1 tējk. = 6 g
                  1/2 tējk. = 3 g
**********************************
           
                  Želatīna pulveris

                  1 ēd.k. = 10 g
                  1 tējk. = 3 g
                  1/2 tējk. = 1 g

                  un želatīna plāksnes (pl)

                  1 ēd.k želat.pulv. = 6 pl
                  1 tējk. želat.pulv. = 2 pl
**********************************

                  Kakao pulveris

                  1 ēd.k. = 7 g
                  1 tējk. = 2 g
                  1/2 tējk. = 1 g
**********************************

                  Augu eļļa

                  1 ēd.k. = 9 g
                  1 tējk. = 4 g
                  1/2 tējk. = 2 g
**********************************

                  Medus (šķidrais)

                  1 ēd.k. = 20 g
                  1 tējk. = 5 g
                  1/2 tējk. = 3 g
**********************************
                                                               

piektdiena, 2020. gada 1. maijs

" Austiņas " (Palmiers) no kārtainās mīklas



Šī gardā, kraukšķīgā, cukurainā kārtainās mīklas cepuma dzimtene ir Francija.
Orģinālajā nosaukumā Palmier, kas atgādina palmu lapas, vai cūku ausis, vai ziloņa ausis. Mums gan vienkāršāk - Austiņas.

Tātad vajadzēs kārtaino mīklu (bezrauga) un cukuru.

Manā gadījumā :
Uz apm.15 gab.
550 g kārtainā mīkla
100 g cukurs

Recepte:
150 g ūdens
2 g sāls
3 g cukurs
1/2 tējk. etiķis
250 g milti
Ierullēšanai 150 g sviests
Gatavošanas procesu skatīt šeit .

Uz galda paber cukuru, uzliek mīklas gabalu un sāk rullēt, cukuru paberot uz mīklas.


Ik pa laikam cukuru paber gan zem mīklas, gan virs. Austiņu lielums būs atkarīgs cik garu izrullēsiet.
Rullē apmēram 2mm biezumā.
Te man ir izrullēts un gatavs ielocīšanai.


Ieloka malas no vienas puses un otras. No katras puses 2x.



Saliek kopā kā grāmatu. Var mazliet pa virsu ar rulli parullēt no vienas puses un otras, tā mīklu piespiežot.
Un sagriež apm.1 cm biezus gabalus.


Pannā ieklāj cepamo papīru un saliek cepumus ar lielām atstarpēm.


Liku uz pannas 9 gab, un pārējos uz otras pannas.
Cep 220 grādos. Kad cepumi sāk palikt viegli brūni, izņem no krāsns un katru apgriež uz otru pusi. Izmantoju platāku lāpstiņu. Un noteikti jāuzmana pirksti, jo ar karsto cukuru var apdedzināties. Vēl pacep, kamēr smuki brūni. Maniem cepumiem kopējais cepšanas laiks bija 20 minūtes. Bet, ja cepumi ir sagriezti plānāki, tie arī ātrāk izcepsies.


Mmm, austiņas sanāca lieliskas. Kraukšķīgām maliņām, un ļoti ļoti gardas ! Un ļoti ātri apēdas.


Ieteikums:
Ja mājās gatavosiet austiņas, tad gatavo mīklu labāk pirkt vienā lielā gabalā, vai gatavot pašām. No gatavajām plāksnēm sanāks mazas austiņas.
❗Cepoties austiņām, cukurs kūst un karamelizējas, tādēļ taisot vaļā krāsns durtiņas jāuzmanās no dūmiem ❗
Titulbildes foto sadarbībā ar https://hilmarstudio.com/portfolio/bakery/

svētdiena, 2020. gada 12. aprīlis

Bulciņas ar persikiem



10 gab.

Rauga mīkla:
250 g milti
50 g margarīns vai sviests (istabas temp.)
7 g eļļa
25 g cukurs
2 g sāls
10 - 12 g presētais raugs
125 ml silts ūdens

Krēms:
230 g piens
1 ola
60 g cukurs
40 g milti

1 bundža (820 g) persiku pusītes

Ola smērēšanai

Pirmo sagatavo krēmu. Olu sakuļ ar cukuru un miltiem. Uzvāra pienu, mazliet iemaisa olu masā, olu masu visu iemaisa pienā un maisot karsē, kamēr sabiezē. Pārliek krēmu ar plēvi un noliek lai atdziest.

Sagatavo rauga mīklu. Gatavošanas procesu var skatīt šeit .
Kad mīkla ir uzrūgusi, sadala vienādos 10 gabalos. Saveļ bumbiņās.



Saliek pa 5 uz pannas.


Pannu liek siltumā, lai parūgsts. Pēc tam vidū iespiež ar burku vai glāzi, kas nu katram piemērotāks.


Nosmērē malas ar olu. Krēmu iesmērē vai iespiež vidū, sadala tā lai pietiek visām maizītēm. Kārto virsū sagrieztas persiku pusītes.


Cep 200 grādos apm.15 min.




Titulbildes foto sadarbībā ar https://hilmarstudio.com/portfolio/bakery/

Jogurta kūka ar ķiršu želeju


Ļoti krēmīga un mutē kūstoša kūciņa.

Forma 22 cm Ø.

Kūkas apakša:
2 olas
50 g cukurs
25 g milti
25 g kakao

Krēms:
300 g salds krējums
300 g filadelfijas siers
300 g ķiršu jogurts
80 g cukurs
6 želatīna plāksnes

Virsa:
400 g ķiršu ķīselis ar ogām
4 želatīna plāksnes

Formā ieklāj cepamo papīru.
Saputo olas ar cukuru. Miltus sajauc ar kakao. Kad olas ir saputotas, iesijā caur sietu miltu kakao maisījumu. Izmaisa un ieklāj formā. Cep 180 grādos apmēram 10 min.

Atdzesē. Noņem cepamo papīru un apakšu ieliek atpakaļ formā. Ja vēlas, biskvītu var mitrināt ar sīrupu, vai ķiršu ievārījumu. No cepamā papīra izgriež garu strēmeli un apliek apkārt malas iekšpusē.

Želatīna plāksnes iemērc aukstā ūdenī uz 10 min.
Liek putoties saldo krējumu ar cukuru, liekot klāt filadelfijas sieru un jogurtu. Abus pirms tam sajauc kopā. Kad viss kopā ir saputojies, želatīna plāksnes izņem no ūdens un izkausē mazā ūdens daudzumā (karstā, bet nevāra). Izkausētajā želatīnā, vēl siltā, iemaisa kādu karoti krēma, ātri maisot. Pēc tam to iemaisa visā krēmā un visu ātri izmaisa. Masu lej formā un ieliek ledusskapī.

Želejai, želatīna plāksnes iemērc aukstā ūdenī uz 10 min. Ķīseli liek katliņā, ja nepieciešams, mazliet pielej ūdeni, pakarsē, pēc tam iemaisa izņemtās želatīna plāksnes, lai izkūst. Kad ķiršu ķīselis ir tikai mazliet silts, to var uzklāt virsū kūkai. Man sanāca līdz pat malām. Liek ledusskapī lai kārtīgi saželē.

Informācijai :

Krēmam var ņemt daudzumu savādāku, bet tā, lai vienādās daļās. Ja krēms būs vairāk, arī želatīnu vajadzēs vairāk.
Ķiršu ķīselim alternatīva varētu būt ķiršu ievārījums vai ķiršu kompots, bet tā kā tas ir šķidrāks, vajadzēs vairāk želatīnu.


Foto sadarbībā ar https://hilmarstudio.com/portfolio/bakery/