Translate

piektdiena, 2014. gada 14. novembris

Kanēļa smalkmaizītes (bulciņas)



Rauga mīklai

175 g silts ūdens
5 g sāls
50 g cukurs
375 g milti ( plus vēl milti kaisīšanai )
50 g sviests (mīksts)
25 g raugs

ierullēšanai 150 g sviests (mīksts)

Siltā ūdenī izšķīdina sāli, daļu cukura. Otru daļu cukura saspaida ar raugu, lai raugs paliek šķidrs. Visas sastāvdaļas sajauc kopā, samīca mīklu. Kārtīgi izmīca un noliek, lai uzrūgst.


Kad mīkla uzrūgusi, izrullē taisnstūri, iesmērē sviestu uz mīklas, atstājot 1/3 neapsmērētu. Saloka 3 daļās, pagriež pa 90 grādiem. Izrullē taisnstūri, un saloka 3 daļās.


Uzliek mīklu uz dēļa, pārklāj ar plēvi un noliek ledusskapī. Vismaz uz stundu.
Sagatavo pildījumam.
Samaisa kanēli ar cukuru. Sakuļ vienu olu smērēšanai. Es vēl izmantoju garšai karameļu sīrupu.
Mīklu izrullē vienmērīgi. Rullējot vienmēr ir jāpakaisa milti ik pa laikam, lai mīkla nepieliptu pie galda, un būtu vieglāk rullēt. Pārsmērē ar karameļu sīrupu, pa virsu uzsmērē olu, uzkaisa kanēli ar cukuru.


Satin garenā ruletē. Un sagriež vienādos gabalos.


Kārto maizītes uz pannas. Es parasti izmantoju krāsni par raudzētavu. Ieslēdzu uz 50 grādiem, palieku apakšā kādu trauku ar ūdeni. Lieku pannu, lai maizītes uzrūgst. Pēc tam pārsmērē ar olu, uzkaisa pa virsu kanēli ar cukuru.


 Uzkarsē krāsni uz 200 vai 220 grādiem. Cep kamēr brūnas. Karstas var pārsmērēt ar cukura sīrupu, lai būtu spīdīgas.



Mīklu taisīju 2 reiz vairāk, kā šeit dots, jo pēc tam dalīju uz pusēm, kur tapa gan kanēļa maizītes, gan izmēģināju citas. Bet vislabāk no šīs mīklas taisīt tikai kanēļa maizītes, jo citām sviests bija par daudz un mazliet tecēja cepoties. Šīm nebija ne vainas. Ja domājat, ka sviests būs par daudz, tad ierullēšanai sviestu ņemt 100 g vai mazāk.

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru