Forma 22 - 24 cm diam.
Drumstalas :
450 g milti
100 g cukurs
200 g sviests
1/2 tējk. cepamais pulv.
Pildījums :
450 g biezpiens 9 %
2 olas
150 g cukurs
1 ēd.k. skābs krējums
1 tējk. vaniļas cukurs
Drumstalām visas sastāvdaļas ar pirkstiem kārtīgi sastrādā smalkās drumstalās. Formā izveido drumstalu apakšu kārtīgi piespiežot, pieplacinot. Izveido arī malas. Drumstalas ir diezgan daudz, atstāj arī virsai.
Pildījumam biezpienu izberž caur sietu. Pieliek pārējās sastāvdaļas, izmaisa kārtīgi. Pildījumu liek formā uz drumstalām, pāri pārber pārējās drumstalas.
Cep 180 grādos apmēram 50 min.
Biezpiena pīrāgs ir sulīgs un ļoti garšīgs. Varētu būt labs arī ar kādu ogu mērci.
Foto sadarbībā ar https://hilmarstudio.com/portfolio/bakery/