Translate

svētdiena, 2020. gada 12. aprīlis

Jogurta kūka ar ķiršu želeju


Ļoti krēmīga un mutē kūstoša kūciņa.

Forma 22 cm Ø.

Kūkas apakša:
2 olas
50 g cukurs
25 g milti
25 g kakao

Krēms:
300 g salds krējums
300 g filadelfijas siers
300 g ķiršu jogurts
80 g cukurs
6 želatīna plāksnes

Virsa:
400 g ķiršu ķīselis ar ogām
4 želatīna plāksnes

Formā ieklāj cepamo papīru.
Saputo olas ar cukuru. Miltus sajauc ar kakao. Kad olas ir saputotas, iesijā caur sietu miltu kakao maisījumu. Izmaisa un ieklāj formā. Cep 180 grādos apmēram 10 min.

Atdzesē. Noņem cepamo papīru un apakšu ieliek atpakaļ formā. Ja vēlas, biskvītu var mitrināt ar sīrupu, vai ķiršu ievārījumu. No cepamā papīra izgriež garu strēmeli un apliek apkārt malas iekšpusē.

Želatīna plāksnes iemērc aukstā ūdenī uz 10 min.
Liek putoties saldo krējumu ar cukuru, liekot klāt filadelfijas sieru un jogurtu. Abus pirms tam sajauc kopā. Kad viss kopā ir saputojies, želatīna plāksnes izņem no ūdens un izkausē mazā ūdens daudzumā (karstā, bet nevāra). Izkausētajā želatīnā, vēl siltā, iemaisa kādu karoti krēma, ātri maisot. Pēc tam to iemaisa visā krēmā un visu ātri izmaisa. Masu lej formā un ieliek ledusskapī.

Želejai, želatīna plāksnes iemērc aukstā ūdenī uz 10 min. Ķīseli liek katliņā, ja nepieciešams, mazliet pielej ūdeni, pakarsē, pēc tam iemaisa izņemtās želatīna plāksnes, lai izkūst. Kad ķiršu ķīselis ir tikai mazliet silts, to var uzklāt virsū kūkai. Man sanāca līdz pat malām. Liek ledusskapī lai kārtīgi saželē.

Informācijai :

Krēmam var ņemt daudzumu savādāku, bet tā, lai vienādās daļās. Ja krēms būs vairāk, arī želatīnu vajadzēs vairāk.
Ķiršu ķīselim alternatīva varētu būt ķiršu ievārījums vai ķiršu kompots, bet tā kā tas ir šķidrāks, vajadzēs vairāk želatīnu.


Foto sadarbībā ar https://hilmarstudio.com/portfolio/bakery/

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru