Translate

svētdiena, 2020. gada 12. aprīlis

Bulciņas ar persikiem



10 gab.

Rauga mīkla:
250 g milti
50 g margarīns vai sviests (istabas temp.)
7 g eļļa
25 g cukurs
2 g sāls
10 - 12 g presētais raugs
125 ml silts ūdens

Krēms:
230 g piens
1 ola
60 g cukurs
40 g milti

1 bundža (820 g) persiku pusītes

Ola smērēšanai

Pirmo sagatavo krēmu. Olu sakuļ ar cukuru un miltiem. Uzvāra pienu, mazliet iemaisa olu masā, olu masu visu iemaisa pienā un maisot karsē, kamēr sabiezē. Pārliek krēmu ar plēvi un noliek lai atdziest.

Sagatavo rauga mīklu. Gatavošanas procesu var skatīt šeit .
Kad mīkla ir uzrūgusi, sadala vienādos 10 gabalos. Saveļ bumbiņās.



Saliek pa 5 uz pannas.


Pannu liek siltumā, lai parūgsts. Pēc tam vidū iespiež ar burku vai glāzi, kas nu katram piemērotāks.


Nosmērē malas ar olu. Krēmu iesmērē vai iespiež vidū, sadala tā lai pietiek visām maizītēm. Kārto virsū sagrieztas persiku pusītes.


Cep 200 grādos apm.15 min.




Titulbildes foto sadarbībā ar https://hilmarstudio.com/portfolio/bakery/

Jogurta kūka ar ķiršu želeju


Ļoti krēmīga un mutē kūstoša kūciņa.

Forma 22 cm Ø.

Kūkas apakša:
2 olas
50 g cukurs
25 g milti
25 g kakao

Krēms:
300 g salds krējums
300 g filadelfijas siers
300 g ķiršu jogurts
80 g cukurs
6 želatīna plāksnes

Virsa:
400 g ķiršu ķīselis ar ogām
4 želatīna plāksnes

Formā ieklāj cepamo papīru.
Saputo olas ar cukuru. Miltus sajauc ar kakao. Kad olas ir saputotas, iesijā caur sietu miltu kakao maisījumu. Izmaisa un ieklāj formā. Cep 180 grādos apmēram 10 min.

Atdzesē. Noņem cepamo papīru un apakšu ieliek atpakaļ formā. Ja vēlas, biskvītu var mitrināt ar sīrupu, vai ķiršu ievārījumu. No cepamā papīra izgriež garu strēmeli un apliek apkārt malas iekšpusē.

Želatīna plāksnes iemērc aukstā ūdenī uz 10 min.
Liek putoties saldo krējumu ar cukuru, liekot klāt filadelfijas sieru un jogurtu. Abus pirms tam sajauc kopā. Kad viss kopā ir saputojies, želatīna plāksnes izņem no ūdens un izkausē mazā ūdens daudzumā (karstā, bet nevāra). Izkausētajā želatīnā, vēl siltā, iemaisa kādu karoti krēma, ātri maisot. Pēc tam to iemaisa visā krēmā un visu ātri izmaisa. Masu lej formā un ieliek ledusskapī.

Želejai, želatīna plāksnes iemērc aukstā ūdenī uz 10 min. Ķīseli liek katliņā, ja nepieciešams, mazliet pielej ūdeni, pakarsē, pēc tam iemaisa izņemtās želatīna plāksnes, lai izkūst. Kad ķiršu ķīselis ir tikai mazliet silts, to var uzklāt virsū kūkai. Man sanāca līdz pat malām. Liek ledusskapī lai kārtīgi saželē.

Informācijai :

Krēmam var ņemt daudzumu savādāku, bet tā, lai vienādās daļās. Ja krēms būs vairāk, arī želatīnu vajadzēs vairāk.
Ķiršu ķīselim alternatīva varētu būt ķiršu ievārījums vai ķiršu kompots, bet tā kā tas ir šķidrāks, vajadzēs vairāk želatīnu.


Foto sadarbībā ar https://hilmarstudio.com/portfolio/bakery/