Recepti izmantoju no kādas norvēģu recepšu mājas lapas. Gala rezultāts nepievīla. Ļoti ļoti garšīga kūka. Tikai likās, ka cukurs varētu būt mazliet mazāk. Bet zemenes kūku atsvaidzina un viss kopā garšo ļoti labi. Vislabāk kūku izcept iepriekšējā dienā, lai kārtīgi atdziest ledusskapī. Tad otrā dienā likt zemenes, lai varētu pasniegt pēc kāda laika.
Kūkas apakšai:
135 g cepumi
125 g sviests
3 ēdamkarotes cukurs
Cepumus sablenderē. Sviestu izkausē, iemaisa cukuru, cepumus. Kārtīgi samaisa. Formā (22cm diametrā), kas izklāta ar cepamo papīru, vienmērīgi ieklāj cepumu maisījumu un noliek ledusskapī uz 30 min.
Pildījumam:
250 g krēmsiers Filadelfija
2 ēdamkarotes milti
250 g cukurs
150 g skābs krējums (izmantoju ar mazu tauku saturu)
1 ēdamkarote vaniļas cukurs
3 lielas olas
Visas sastāvdaļas pēc kārtas sakuļ, bet ne uz lielu ātrumu. Kārtīgi sakuļ, lai nebūtu kunkuļu. Masa būs šķidra. Masu lej formā.
Cep 150 grādos apmēram 1,5 stundas uzliekot pāri folliju. Pēdējo pusstundu folliju noņēmu. Nekas, ja pārbaudot gatavību ar kociņu, tas būs lipīgs. Bet pēc pusotras stundas cepšanas kūka tiešām ir gatava.
Cepjoties saplaisāja, bet nekas, virsū būs zemenes. Plaisas radās, jo putoju ar mazu rokas mikseri, kuram bija liels ātrums. Bet visus defektus var veiksmīgi noslēpt. Tātad atdzesē, un noliek ledusskapī uz nakti. Pēc tam noņem cepamo papīru no apakšas un liek uz šķīvja, kārto zemenes.
Virsai:
300 g zemenes
zemeņu želeja (izmantoju no paciņas). Tā lai tiktu katrai zemenei.
Uz saliktajām zemenēm ar karoti pāri pārlej atdzisušu želeju, kura jau sākusi biezēt. Pārāk šķidra notecēs pa malām vai iesūksies kūkā.
Gatavs! Lai labi garšo!