Translate

svētdiena, 2022. gada 12. jūnijs

Jogurta kūka ar ogām ( bez cepšanas )

 



Kad karstā vasarā gribas ko atsvaidzinošu, maigu, netreknu, tad šī kūciņa būs tieši laikā.


Forma 26 cm diam.


Apakša :


300 g šokolādes cepumi Selga vai citi

150 g sviests


Krēms :

22 g želatīna pulv. (Ūdens 110 g )

400 g salds krējums

200 g filadelfijas krēmsiers

80 g cukurs

400 g mežaogu jogurts

Dažādas ogas virsai.


Formā ieklāj cepamo papīru. Sasmalcina cepumus. Mazliet pakausē sviestu, lai būtu ļoti mīksts. Sajauc abus kopā un ieklāj formas apakšā. Izlīdzina, lai visur gluds. 




 Noliek formu ledusskapī uz kādu brīdi. Tikmēr uzbriedina želatīnu.  Aplej ar aukstu ūdeni, un noliek uz apm. 10 min. Ūdens daudzumu vienmēr ņem 5 x vairāk kā želatīns.


Kad želatīns uzbriedis, to izkausē ūdens peldē. 

Pēc tam taisa krēmu. Puto saldo krējumu, filadelfijas sieru un cukuru. Kad tas ir saputojies, iemaisa jogurtu. Sauju krēma iemaisa želatīnā, un tad to iemaisa kārtīgi visā masā. Lej formā. Samet izklaidus dažādas ogas. Dažas saliek pa virsu. 




Liek ledusskapī nostāvēties uz nakti.




Titulbildes foto https://hilmarivarsonphotography.wordpress.com/portfolio/bakery/