Translate

pirmdiena, 2017. gada 20. februāris

" Brownie " tējas kūciņas (cupcakes)




13-15 gab.

2 olas
250 g cukurs
2 tējk. vaniļas cukurs
4 ēdamk. kakao pulveris (70g)
0,5 tējk. cepamais pulv.
120 g milti
100 g sviests

Krēms :
300 ml salds krējums (atkarībā cik daudz krēmu vēlas, ar šo ir ideāli)
1 ēdamk. pūdercukurs
dažādi cukura dekori

Saputo olas ar cukuru gaisīgā masā. Atsevišķi samaisa pārējās sausās sastāvdaļas. Sviestu izkausē. Pie saputotajām olām piemaisa miltu maisījumu un pēdējo izkausēto sviestu. Visu kārtīgi izmaisa. Mīklai jābūt biezai. Formiņās pilda mazliet vairāk par pusi. Cep 200 grādos 10 minūtes.



Atdzesē formiņās. Vislabāk kūciņas paturēt ledusskapī pāris stundas. Pēc tam uzspiest virsū krēmu.
Saputo saldo krējumu ar pūdercukuru. Caur konditorejas maisiņu uz kūciņām uzspiež krēmu un uzber kādus dekorus.







Līdzīgu recepti skatīt šeit http://zaigasstuuritis.blogspot.no/2015/11/vanilas-tejas-kucinas-ar-putukrejumu.html

Ir ielikta jauna titulbildes foto (02.02.20.). Foto sadarbībā ar https://hilmarstudio.com/portfolio/bakery/

sestdiena, 2017. gada 11. februāris

Šokolādes rollbiskvīts (rulete)


Biskvīts :
6 olas
125 g cukurs
60 g kakao pulveris
65 g milti
0,5 tējk.cepamais pulveris

Krēms :
300 ml saldais krējums
2 ēdamkarotes cukurs (50 g)
1 ēdamk. kakao pulveris

Mazliet ievārījums smērēšanai (zemeņu vai ķiršu)

Šokolādes glazūra :
100 g tumšā šokolāde
50 g sviests

Olas saputo ar cukuru stingrās putās. Miltus samaisa ar kakao pulveri un cepamo pulveri. Kad olas ir saputotas, caur sietu ieber miltu maisījumu un viegli izmaisa. Pannā ieklāj cepamo papīru, lej mīklu un izlīdzina. Cep 200 grādos apmēram 10 minūtes. Kad izcepies, izņem no krāsns un vēl siltam biskvītam noņem cepamo papīru. Biskvītu uzliek atpakaļ uz papīra ar apakšu uz augšu. Satin to ar visu papīru un noliek malā, lai mazliet atdziest.



Tad tin vaļā un smērē ievārījumu un krēmu.
Krēms : Saputo saldo krējumu ar cukuru un iemaisa kakao pulveri.


Uzmanīgi satin ruletē.


Gatavo glazūru. Katlā izkausē sviestu un ieber salauztu šokolādi. Pagaida, lai šokolāde izkūst un kārtīgi izmaisa. Klāj uz ruletes.


Liek ledusskapī, lai glazūra sacietē.



Nammmmm!


Līdzīgas receptes skatīt šeit http://zaigasstuuritis.blogspot.no/2015/09/rollbiskvits-ar-filadelfijas-siera-kremu.html
http://zaigasstuuritis.blogspot.no/2015/02/rollbiskvits-ar-putukrejumu-ar.html




pirmdiena, 2017. gada 6. februāris

Picmaizītes




Parastā rauga mīkla. Recepti un gatavošanu skatīt šeit .

160 g siers
100 g šķiņķis
puse sarkanā paprika
lociņi, dilles
ola smērēšanai

Sieru sarīvē. Šķiņķi sagriež smalkos gabaliņos, lociņus, dilles sagriež. Kad mīkla ir uzrūgusi, uz galda to izrullē taisnstūra veidā. Nosmērē ar olu, uzber vienmērīgi visas sastāvdaļas. Ja grib pikantāku, var uzbērt kādas garšvielas.




Cieši satin ruletē un sagriež gabalos.



Katru gabalu liek uz pannas, galu paliekot apakšā.




Man sanāca tādas divas pannas. Maizītes uzraudzē, Nosmērē ar olu un cep 200 grādos kamēr zeltaini brūnas.





Šīm picmaizītēm pildījums var būt dažādi varianti. Garšīgi būs tik un tā!

svētdiena, 2017. gada 5. februāris

Rauga mīkla (pīrāgiem, maizītēm)



500g milti
50 g cukurs
100 g margarīns vai sviests
5 g sāls
20-25 g presētais raugs
15 g augu eļļa
250 ml silts ūdens

Raugu izšķīdina ar cukuru(paņem nedaudz no paredzētā daudzuma). Siltā ūdenī iemaisa cukuru, sāli, raugu. Mīkstu margarīnu samaisa ar eļļu. Liek bļodā vai virtuves kombainī, piesijā miltus un mīca mīklu. Mīca kamēr mīkla izmīcās mīksta un nelīp pie rokām.


 Mīklu pārsedz un noliek siltumā uzrūgt stundu.



Kad mīkla uzrūgusi, liek uz galda, kas apkaisīts ar miltiem un veido maizītes, pīrādziņus un tt.

Šokolādes mafini (mīkstie)




2 olas
250 g cukurs
2 tējk.vaniļas cukurs
70 g kakao pulv.
90 g milti
100 g sviests

Izkausē sviestu. Ar putojamo slotiņu viegli saputo olas ar cukuru. Samaisa kopā. Sausās sastāvdaļas samaisa kopā un pieber klāt. Kārtīgi samaisa. Mīkla būs bieza. Pilda mafinu formītēs līdz pusei. Es mīklu liku pa ēdamkarotei katrā formītē. Sanāca 15 gab.



Cep 225 grādos līdz 10 minūtēm. Mafiniem vidū jābūt mīkstiem.



Mafini atdziestot sakritīsies.



Iekšā mīksti.



Mmmm. Šie mafini ir ļoti garšīgi kopā ar saldējumu!

Vēl mafinu receptes skatīt šeit
http://zaigasstuuritis.blogspot.no/2014/10/sokolades-mafini.html
http://zaigasstuuritis.blogspot.no/2014/12/jogurta-mafini.html
http://zaigasstuuritis.blogspot.no/2016/01/kefira-mafini.html
http://zaigasstuuritis.blogspot.no/2018/04/apelsinu-mafini.html