Translate

ceturtdiena, 2021. gada 19. augusts

Apelsīnu krēms (deserts)

 


Šis krēms ir ļoti krēmīgs un mutē kūstošs deserts. Tā kā man bija diezgan daudz putukrējums palicis no kāda cita našķa, tad nolēmu ko sameistarot, un sanāca ļoti garšīgs deserts.

200 g krēmsiers
200 g skābs krējums
300 g salds krējums
100 g pūdercukurs
1 tējk. vaniļas cukurs
Apelsīnu želejas pulveris, kas paredzēts uz 0,5 l šķidruma
250 ml ūdens

Vispirms uzvāra 250 ml ūdeni un izšķīdina tajā apelsīnu želejas pulveri (nevāra). To noliek, lai atdziest. Želeju vajag atdzisušu, bet vēl šķidru. Atsevišķi saputo saldo krējumu. Saputo krēmsieru ar skābo krējumu, pūdercukuru, un vaniļas cukuru. Putojot lej klāt atdzisušo želeju. Tad iemaisa saputoto saldo krējumu. Visu kārtīgi izmaisa un lej deserta trauciņos. Man sanāca 6 deserta trauciņi.
Noliek ledusskapī uz pāris stundām. Un deserts gatavs! Labs gardumiņš ko pasniegt ciemiņiem vai pašiem ģimenes lokā.