Kopā apmēram 1,650 kg
Rauga mīklai
750 g milti
30 g presētais raugs
150 g cukurs
7 g sāls
150 g sviests vai margarīns (mīksts)
20 g eļļa
375 g silts ūdens
Ierullēšanai 150 g sviests vai margarīns. Tā kā pati mīkla sver apmēram 1,500 kg, tad ierullēšanai ņēmu 10.daļu no mīklas svara.
Raugu saspaida ar mazliet cukura, lai raugs paliktu šķidrs. Siltā ūdenī iemaisa cukuru, sāli, mīkstu sviestu, eļļu, raugu un pēdējos caur sietu ieber miltus. Kārtīgi samīca mīklu.
Trauku ar mīklu pārsedz ar dvieli un noliek siltā vietā, lai rūgst. Raudzē stundu. Kad mīkla uzrūgusi, no bļodas izgāž uz galda, kas apkaisīts ar miltiem.
Ar rokām vai ar rulli izveido taisnstūri. Sviestu mazliet ar miltiem (10% no sviesta svara) samīca un iesmērē uz mīklas 2/3.
Tad mīklu saloka trīs daļās. Neapsmērēto mīklas trešdaļu pārloka apsmērētai.
Aizspiež galus, lai sviests neizplūstu.
Mīklu pagriež pa 90 grādiem. Izrullē plāksnē.
Saloka 4 daļās. Malējās malas ieloka uz vidu.
Pārklāj ar plēvi un noliek ledusskapī vismaz uz stundu. Lai mīkla atpūšas, arī vieglāk veidot dažādas bulciņas.
P.S. Receptēs, kur esmu norādījusi mīklas daudzumu 800 g , attiecīgi visu dala uz 2. Parasti man patīk taisīt vairāk, jo maizītes var uzglabāt saldētavā. Un ar mīklu ir vieglāk strādāt, ja gabals ir lielāks.
Nav komentāru:
Ierakstīt komentāru