Translate

svētdiena, 2018. gada 16. septembris

Klasiskās drumstalas plātsmaizēm, mafiniem, kliņģeriem, bulkām



0,5 kg drumstalas, kas pilnīgi pietiek plātsmaizei 34 x 38 cm

250 g milti
150 g margarīns
100 g cukurs
......................................................
1 kg drumstalas :
500 g milti
300 g margarīns
200 g cukurs

Visas sastāvdaļas kopā ar pirkstiem sadrupina drumstalās. Galvenais, nevajag mīcīt, bet drupināt.
Drumstalas uzber uz izstrādājuma pirms cepšanas.


Ābolu plātsmaize ar drumstalām




Ir ābolu laiks, un tā vien kārojas kādu ābolu kūciņu vai ābolu plātsmaizi. Atcerējos cik garšīgu ābolu plātsmaizi taisīju pirms desmit gadiem kādā kafejnīcā, un tā es meklēju savus pierakstus. Viss ir iespējams, arī mājās var pagatavot tādu plātsmaizi kā kafejnīcā.

Panna vai forma 34 x 38 cm.

"Smilšu"jeb cepumu mīkla 850 g. Skatīt šeit

1 kg āboli (var mazliet vairāk)
1 tējk. kanēlis
2 ēdamk.cukurs

Drumstalas (0,5 kg):
250 g milti
150 g margarīns
100 g cukurs

Pūdercukurs pārkaisīšanai

Sagatavotu mīklu uz galda mazliet parullē un tad ar ruļļa palīdzību ieklāj pannā, kas izkaisīta ar miltiem. Ar mazāku rulli izlīdzina vienmērīgi pa pannu. Sadursta ar dakšu.



Plātsmaizes apakšu mazliet apcep krāsnī 200 grādos. Tā, lai nebūtu mīkla jēla. Ābolus nomizo un sagriež gabaliņos. Kad apceptā mīkla mazliet padzisusi, tad uzber sagrieztos ābolus, izlīdzina. Kanēli ar cukuru samaisa atsevišķā traukā un pārkaisa vienmērīgi āboliem.


Sagatavo drumstalas.
Miltus, cukuru un margarīnu kādā traukā visu kopā ar pirkstiem viegli sadrupina.  Iegūtās drumstalas vienmērīgi pārkaisa āboliem.


Cep 180 grādos apmēram 45 minūtes, vai kamēr drumstalas ir zeltaini brūnas.


Vēl tikai mazliet pacietības nogaidīt, lai atdziest. Tad sagriež gabalos, pārkaisa ar pūdercukuru un varam baudīt pie tējas vai kafijas gluži kā kafejnīcā. Piebildīšu, ka ar kanēļa, cukura daudzumu var variēt, tāpat kā ar āboliem, un drumstalās var arī pielikt mandeļu šķēlītes.