Translate

sestdiena, 2016. gada 24. septembris

Kokosriekstu kūciņas jeb makrūni



Šis kārums nāk no Francijas.  Tie nav vienkārši cepumi vai kūciņas, bet tās ir mīkstas kokoskūciņas ar kraukšķīgu garoziņu. Šo recepti atradu norvēģu recepšu grāmatā, kuru sarakstījis franču konditormeistars Paskāls, kuram ir vairākas konditorejas Oslo. Un tieši šī bija pirmā recepte, ko viņš mācījās Francijā. Pamēģināsim!


5 olu baltumi
300 g cukurs
400 g kokosa skaidiņas

Es ņēmu mazāk, lai sanāk 1 panna.

1 pannai :

3 olu baltumi
150 g cukurs
200 g kokosa skaidiņas

Katlā uz mazas uguns karsē cukuru un olas baltumu apmēram līdz 50 grādiem.



 Pēc tam visu maisījumu liek bļodā un miksē, kamēr atdziest.




Pēc tam pievieno kokosa skaidiņas un izmaisa.



Uz pannas uzklāj cepamo papīru. Ar karoti uz pannas liek kūciņas.



Cep 170 grādos apmēram 15 - 20 min.






Mmmmm. Ļoti gardas, saldas kūciņas!

Šo recepti var lietot kā apakšu lielākām kūkām.

Līdzīgu recepti skatīt šeit http://zaigasstuuritis.blogspot.no/2014/12/kokosriekstu-cepumi.html

01.04.20 nomainīju foto. Titulbildes foto sadarbībā ar https://hilmarstudio.com/portfolio/bakery/