Translate

svētdiena, 2017. gada 14. maijs

Kakao ( šokolādes ) krēms



300 g piens
50 g kakao pulveris
30 g želatīns vai 10 plāksnes
250 g cukurs
750 g saldais krējums
1 tējk. vaniļas cukurs

Šis ir ideāls daudzums formai 30cm x 23cm.
Želatīnu uzbriedina vai plāksnes patur aukstā ūdenī apmēram līdz 7 minūtēm. Pienu uzkarsē un tajā kārtīgi izmaisa kakao. Karstajā pienā izkausē uzbriedināto želatīnu vai izmērcētās plāksnes.( plāksnes vienkārši izņem no ūdens, nospiež lieko šķidrumu un liek lai izšķīst). Manuprāt ar plāksnēm viss ir vienkāršāk. Piena maisījums ir jāatdzesē, lai nebūtu par karstu. Saputo saldo krējumu ar cukuru un vaniļas cukuru. Iemaisa piena maisījumu. Visu kārtīgi izmaisa un ieklāj formā. Liek ledusskapī, lai saželē.



Pēc tam sagriež pa porcijām, liek deserta šķīvjos un servē ar kādu ogu mērci.