Translate

piektdiena, 2018. gada 18. maijs

Kūka Pavlova ar vārīto krēmu un ogām



Pavlovas kūku ieteicams gatavot tajā pašā dienā, kad tiek pasniegta galdā.

4 olu baltumi
250 g cukurs
1 tējk. kukurūzas ciete
1 tējk. etiķis (etiķis ir vajadzīgs, lai būtu vajadzīgā konsistence)

Krēms:
4 olu dzeltenumi
100 g cukurs
2,5 ēdamkar. kukurūzas ciete
1 tējk. vaniļas cukurs
400 ml piens
300 ml saldais krējums

Virsū 500 g ogas (zemenes + mellenes)

Olu baltumus puto stingrās putās. Putojot pamazām ber cukuru un puto ilgi. Apmēram 15 - 20 minūtes.



Kad olu baltumi ir kārtīgi saputoti, uzmanīgi iemaisa (lieto lāpstiņu) kukurūzas cieti un etiķi. Pannā ieklāj cepamo papīru un olu baltuma masu formē 20 cm Ø. Vidū ar karoti izveido bedri.



Cep 150 grādos 1 stundu. Izslēdz krāsni un ļauj lai atdziest. Kamēr kūka krāsnī, taisa krēmu.
Bļodā sajauc olu dzeltenumus ar cukuru, vaniļas cukuru un kukurūzas cieti. Katlā uzvāra pienu, un lej to olu masā, intensīvi maisot ar putojamo slotiņu. Pēc tam visu pārlej atpakaļ katlā un uz vidējas uguns maisot karsē kamēr sabiezē.



Krēmu liek atdzesēt auksta ūdens peldē, ik pa laikam apmaisot. Kad krēms ir atdzisis, saputo saldo krējumu un samaisa kopā ar krēmu.



Ņem atdzisušo olbaltuma cepumu.



Liek to smukā šķīvī. Virsū smērē krēmu. Krēms ir daudz, to var iesmērēt gan pa vidu, gan vairāk uz malām. Virsū saliek ogas un gatavs !



Ar šo kūku nevar vilkt garumā. Tā ir jāēd uzreiz. Mmm! Ideāli. Maliņas ir kraukšķīgas, bet vidū mazliet mīksts.




pirmdiena, 2018. gada 14. maijs

Rollbiskvīts ar putukrējumu (rulete)



Šī ir ļoti vienkārša rulete, kuru var pagatavot pat iesācējs.

Biskvīts :

6 olas
120 g cukurs
120 g milti

Pildījums :

150 g ievārījums (zemeņu vai dzērveņu)
300 ml saldais krējums
2 ēdamk.cukurs
1 tējk. vaniļas cukurs

Virsū  1 tējk. pūdercukurs

Olas saputo ar cukuru stingrās putās ( atdalīt nevajag) .


 Kad ir saputots, ieber miltus un ar lāpstiņu viegli izmaisa ( izcilā ). Pannā ieklāj cepamo papīru un iesmērē vienmērīgi mīklu.
Cep 180 grādos zeltaini brūnu.
Kad ir izcepies, uz galda uzklāj cepamo papīru un uz tā uzliek izcepto biskvītu ar cepamo papīru uz augšu. Vēl karstam biskvītam noņem cepamo papīru un tādu karstu satin ruletē ar visu papīru. Noliek malā lai atdziest.
Saputo saldo krējumu ar cukuru un vaniļas cukuru. Atdzisušo ruleti attin. Uzsmērē ievārījumu, un virsū smērē saputoto krējumu. Ar papīra palīdzību tin ruletē. Jātin tā, lai tinot neizspiestu ārā visu krēmu.
Vislabāk ielikt ledusskapī uz kādu laiku, bet ja nav pacietības, tad caur sietu pārkaisa pūdercukuru un gatavs.



Griež šķēlēs un mmmm....lielisks gardums.



sestdiena, 2018. gada 5. maijs

Šokolādes mafini ar šokolādes dekoriem



240 g milti
160 g cukurs
40 g kakao pulv.
4 tējk. cepamais pulv.
1/2 tējk. sāls
1 liela ola
300 ml šokolādes piens
90 g eļļa
50 g šokolādes dekori virsai

Samaisa miltus, cukuru, cepamo pulveri, sāli, kakao pulveri atsevišķā bļodā. Saputo olu, pieliek eļļu, un šokolādes pienu. Samaisa un pieber miltu maisījumu. Izmaisa mīklu. Sadala mīklu mafinu formītēs, liekot 2/3 mīklu katrā formītē. Man sanāca 18 gab. Virsū uzber šokolādes dekorus.



Cep 175 grādos 15 min. Ja formītes lielākas, tad cepšanas laiks var būt 20 min.





Ņammm! Mafini ir ļoti pufīgi!