Translate

sestdiena, 2016. gada 28. maijs

Šokolādes kūka "Brownie" ar aveņu krēmu


Mīkla :

125 g sviests
100 g tumšā šokolāde
2 olas
200 g cukurs
120 g milti
1 tējkarote vaniļas cukurs
1 tējkarote cepamais pulveris
2 ēdamkarotes kakao

Krēms :

225 g saldētas avenes plus mazliet virsai (virsai var izmantot svaigas, vai mazliet ievārījumu)
100 g Filadelfijas siers vai cits krēmsiers
3 plāksnes želatīna
2 tējkarotes vaniļas cukurs
50 g cukurs
250 g saldais krējums

Sagatavo formu 20 - 22 cm diametrā. Ieklāj cepamo papīru.
Izkausē sviestu. Saputo olas ar cukuru. Izkausētajā sviestā ieliek šokolādes gabaliņus un kārtīgi izmaisa, kamēr šokolāde ir izkususi. Šokolādes masā iemaisa saputotās olas un caur sietu iesijā sasvērtās sausās sastāvdaļas. Kārtīgi izmaisa. Mīklu ielej formā, izlīdzina.



Cep 175 grādos apmēram 20 - 30 minūtes, atkarībā no formas lieluma. Kūkai jābūt iekšpusē mīkstai.



Kūku atdzesē. Noņem cepamo papīru un kūku ieliek atpakaļ formā.

Saldētās avenes uz mazas liesmas katlā mazliet vāra, 6 - 8 minūtes. Želatīna plāksnes aplej ar aukstu ūdeni un noliek uz 5 minūtēm, kamēr gatavojas aveņu biezenis. Karsto aveņu biezeni izberž caur sietu, lai atbrīvotos no sēkliņām. Izņem no ūdens izmērcētās želatīna plāksnes, nospiež ūdeni un iemaisa siltajā aveņu masā. Iemaisa 25 g cukuru un krēmsieru. Saputo saldo krējumu ar vaniļas cukuru un 25 g cukuru. Neputot daudz! Samaisa aveņu masu ar saputoto krējumu. Labāk lietot lāpstiņu. Kad izmaisīts, uzklāj uz atdzisušās kūkas.



Noliek ledusskapī vismaz uz 30 minūtēm.
Virsū liek svaigas avenes, vai ievārījumu.




Kūka ir sātīga, aveņu krēms atsvaidzinošs un mazliet skābens.