Translate

svētdiena, 2017. gada 19. novembris

Kokosriekstu cepumi (2)



100 g sviests
100 g cukurs
1 ola
1 tējk. cepamais pulv.
1 tējk. vaniļas cukurs
80 g kokosskaidas
180 g milti (vai arī 150 g)

Samaisa sviestu ar cukuru un ar putojamo slotiņu saputo. Pievieno olu un saputo. Samaisa visas sausās sastāvdaļas un pievieno saputotajam sviestam. Sastrādā mīklu vijīgu. Caur konditorejas maisu izspiež cepumus uz pannas. Var arī nespiest caur maisu, ja tā ir grūti, var vienkārši likt mīklas piciņas uz pannas. Jāsanāk apmēram 30 gab. Mazliet iespiež ar dakšu.


Cep 200 grādos 10 min.


Un varam baudīt pie tējas vai kafijas.

sestdiena, 2017. gada 18. novembris

Rollbiskvīts ar Oreo cepumiem



Kad ir šokolādīgs noskaņojums, tad šis būs īstais kārums ko pagatavot.

Biskvīts:
3 olas
150 g cukurs
2 ēdamkar. stipra kafija
1 tējk. vaniļas ekstrakts
1 tējk. cepamais pulv.
30 g kakao pulv.
90 g milti

Pildījums:
300 ml saldais krējums
2 ēdamkar. pūdercukurs
1 tējk. vaniļas ekstrakts vai vaniļas cukurs
12 Oreo cepumi
Garnējums:
Šokolādes glazūra un 5 Oreo cepumi
Glazūrai 100 g šokolāde un 50 g salds krējums vai 50 g sviests, 170 g pūdercukurs, 2 ēdamkar.kakao pulv., 2 ēdamkar.piens.

Gatavo biskvītu. Olas saputo ar cukuru stingrās putās. Pieliek atdzesētu kafiju, vaniļas ekstraktu un sausās sastāvdaļas, kuras pirms tam ir kopā samaisītas. Kārtīgi visu izmaisa ar lāpstiņu. Pannā ar apm.30x40 cm izmēriem ieklāj cepamo papīru un ielej mīklu, to izlīdzinot. Cep 175 grādos 10 - 12 minūtes. Gatavam biskvītam vēl karstam noņem cepamo papīru, uzliek atpakaļ uz tā un satin kopā ar visu papīru. Noliek malā, lai atdziest.
Saputo saldo krējumu ar pūdercukuru un vaniļas ekstraktu/cukuru. Smalki sasmalcina cepumus un iemaisa krēmā. Smērē uz biskvīta.



Satin to ruletē. Gatavo glazūru.
1) ja ar šokolādi, tad saldo krējumu uzvāra un ieber šokolādes gabaliņus, izmaisa, kamēr viss izkusis.
2) ja ar kakao, tad sviestu izkausē, iemaisa pūdercukuru, kakao, pienu, kārtīgi izmaisa pasildot uz plīts.
Ruletei uzsmērē glazūru un uzreiz uzber salauztus cepumus.






Nu varam baudīt pie kafijas. Mmm, diezgan sātīgs našķis. Piebildīšu, ka vienā 154 g Oreo paciņā ir 14 gab. cepumi. Pirku divus iepakojumus.

svētdiena, 2017. gada 5. novembris

Vieglā "Brownie" kūka



Lietainajos rudens vakaros gribas sevi palutināt ar kaut ko šokolādīgu. Kāpēc lai tas nebūtu Braunijs? Dotais daudzums paredzēts formai 20 x 20 cm , bet nekas, ja pāris centimetri būs vairāk.

Mīkla :

75 g sviests
200 g cukurs
150 g tumšā šokolāde
3 lielas olas
75 g kviešu milti
1/4 tējk. cepamais pulveris
2 ēdamkar. kakao pulv.
2 šķipsnas sāls
1 tējk. vaniļas cukurs

Katlā izkausē sviestu ar cukuru uz vidējas temperatūras. Noņem no plīts. Salauž šokolādi gabaliņos un iemaisa izkausētajā sviestā. Izmaisa un liek klāt pa vienai olai, kārtīgi izmaisot. Samaisa sausās sastāvdaļas un pieliek masai. Kārtīgi izmaisa mīklu. Formā, kur ieklāts cepamais papīrs, ielej mīklu. Cep 175 grādos apmēram 25 min. Ja forma ir krietni lielāka, tad labāk attiecīgi palielināt doto daudzumu. Tā kā man no pirktās šokolādes bija palikuši 50 g , izkausēju, un pārsmērēju kūkai pa virsu. Uzkaisīju mazliet sasmalcinātas mandeles. Te var variēt dažādi. Manuprāt arī ļoti labi būtu ēst vienkārši ar kādu saldējuma bumbiņu. Mmmm, ņamm!




sestdiena, 2017. gada 30. septembris

Šokolādes kefīra kūka


Kūku var cept garenā pannā kā "Brownie" kūku. Paredzētais daudzums ir ideāli pannai 24x34.

Mīkla :
125 g sviests
2 lielas olas
250 g cukurs
3 ēd.karotes kakao
1 tējk. vaniļas cukurs
1,5 tējk. cepamais pulv.
225g milti
300 ml kefīrs

Glazūra:
50 g sviests
2 ēd.kar. piens
2 ēd.kar. kakao
175 g pūdercukurs
1 tējk.vaniļas cukurs vai tējk.rums

Gatavo mīklu :
Izkausē un atdzesē sviestu. Saputo olas ar cukuru. Samaisa kopā sausās sastāvdaļas. Olu masu labāk pārlikt lielākā traukā. Olu masai maisot pieliek klāt sviestu, tad miltu maisījumu un kefīru. Kārtīgi visu izmaisa, lai nebūtu kunkuļu. Mīklu ieklāj formā, kas izklāta ar cepamo papīru.



Cep 200 grādos 20 min. Atdzesē formā.



Gatavo glazūru :
Izkausē sviestu, pieliek visas sastāvdaļas, sildot kārtīgi izmaisa. Smērē uz kūkas.











svētdiena, 2017. gada 17. septembris

Norvēģu pankūkas





Norvēģu pankūkas lapper vai sveler ir mazas apaļas un pufīgas pankūkas un ļoti ļoti garšīgas. Cep uz minimāli ietaukotas, gandrīz sausas pannas. Uz vienas pannas saiet 3 gab.

400 ml kefīrs
5 ēd.k. cukurs
2 olas
260 g milti
1 tējk. soda

Samaisa olas ar cukuru, pielej kefīru. Pievieno miltus ar sodu un izmaisa mīklu. Uz pannas ar karoti vai kausiņu lej mīklu un izveido apaļas pankūkas. Cep vidējā karstumā no vienas un no otras puses. Pasniedz ar kādu ievārījumu.



Ņamm. Ja ir vairāk par trīs ēdājiem, tad droši var recepti dubultot.

svētdiena, 2017. gada 14. maijs

Kakao ( šokolādes ) krēms



300 g piens
50 g kakao pulveris
30 g želatīns vai 10 plāksnes
250 g cukurs
750 g saldais krējums
1 tējk. vaniļas cukurs

Šis ir ideāls daudzums formai 30cm x 23cm.
Želatīnu uzbriedina vai plāksnes patur aukstā ūdenī apmēram līdz 7 minūtēm. Pienu uzkarsē un tajā kārtīgi izmaisa kakao. Karstajā pienā izkausē uzbriedināto želatīnu vai izmērcētās plāksnes.( plāksnes vienkārši izņem no ūdens, nospiež lieko šķidrumu un liek lai izšķīst). Manuprāt ar plāksnēm viss ir vienkāršāk. Piena maisījums ir jāatdzesē, lai nebūtu par karstu. Saputo saldo krējumu ar cukuru un vaniļas cukuru. Iemaisa piena maisījumu. Visu kārtīgi izmaisa un ieklāj formā. Liek ledusskapī, lai saželē.



Pēc tam sagriež pa porcijām, liek deserta šķīvjos un servē ar kādu ogu mērci.




trešdiena, 2017. gada 26. aprīlis

Labākās ainavu bildes 2016

Apvienoju dažas labākās bildes, kuras fotografētas Norvēģijā dažādās vietās, pilsētās.
Fotografēts ar telefonu.

Bergena janvārī

Parks Sandnes

Åna Sira

Tvindefossen

 Steindalsfossen

Suphellebreen (ledājs)

Bøyabreen (ledājs)

Oldena


Briksdalsbreen (ledājs)

Geiranger

Gudbrandsjuvet

Atlanterhavsveien (Atlantijas ceļš)

Ålesund

Bjørndalen

Låtefossen

Vētra Ziemeļjūrā. Gada beigas.

svētdiena, 2017. gada 23. aprīlis

Legolande (Billund)



Šogad ar vīru nolēmām, ka uz Lieldienu brīvdienām brauksim uz Dāniju. Ļoti gribam apskatīties Legolandi. Laiks Dānijā gan nebija no tiem labākajiem, bet tieši tajā dienā bija gan saule, gan mākoņi, gan arī dzestrs vējš. Par dienas biļeti var izmantot visas atrakcijas cik tik gribās, izbaudīt visu, izņemot kafejnīcas un spēļu loterijas, tur gan ir vajadzīga papildus naudiņa. Legolande tika atklāta 1968.gada 7.jūnijā, tieši Dānijā Billund pilsētā. Tātad viss notiek aiz šiem vārtiem.




Jau netālu no ieejas paliekam ar mutēm vaļā. Nu tik jāņem aparāts un jābildē, jābildē, jābildē. Bet liekas, ka visu nemaz nav iespējams sabildēt. No klucīšiem izveidotas pilsētiņas, mājiņas, tornīši, ielas, parki, mašīnas, kuģi, vilcieni un tt. dažādas figūras. Viss brauc, peld, kustas. Fantastika! Te būs tikai maza daļa no visa.





























Te ir spoku māja. Visiespaidīgākās bija spoguļejas. Interesanti un mazliet dīvainas sajūtas, kad nevar atrast izeju. 




Te pat lidmašīnas braukāja . Starpcitu tieši blakus ir Billund lidosta. Ja ir kāds reiss uz Billund, tad var taisnā ceļā doties tieši uz Legolandi.



Iespaidīgi un vienreizēji. Iesaku aizbraukt un izbaudīt šo ikvienam. Ja vēlas atrakciju kalniņus, tie ir vairāki. Var izbraukt pa ūdens kanāliņiem, vai ar mašīnu pa safari parku. Tur ir gan žirafes, gan zebras, protams, no klucīšiem. Var apskatīt akvāriju Atlantis, kur peld haizivis un visādi citādi radījumi. Jebkurā vietā var kaut ko pats salikt no klucīšiem. Var iziet lāzertelpu  vai uzspēlēt zvaigžņu karus. Tik daudz interesantu lietu gan pieaugušajiem, gan bērniem.

Te var apskatīt divus video no mana youtube kanāla





Un arī facebook

https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=765257116957385&id=100004193103204