Rīsu krēms ir viens no norvēģu tradicionālajiem desertiem ziemassvētku laikā. Ļoti līdzīgs deserts arī latviešu virtuvē.
Putra:
1dl rīsi (pusglāze)
1 glāze ūdens
400 ml piens
75 g cukurs
Uzvāra ūdeni, cukuru, ieber rīsus un vāra uz mazas liesmas 10 minūtes. Pielej pienu un vāra kamēr putra gatava, sabiezējusi. Putru atdzesē.
Krēms:
450 g salds krējums
4 ēd.k. cukurs
2 tējk. vaniļas cukurs
Saputo saldo krējumu ar cukuru un vaniļas cukuru un samaisa ar atdzisušo putru.
Mērce:
400 g saldētas avenes
150 g cukurs
1 glāze ūdens
1 ēd.k. kartupeļu vai kukurūzas ciete
2 ēd.k ūdens
Avenes, ūdeni, cukuru uzvāra. Tad visu izberž caur sietu, lai nebūtu sēkliņu. Pārlej atkal katlā. 2 ēd.k ūdeni samaisa ar cieti un lej karstajā aveņu mērcē, mazliet pakarsē un gatavs. Atdzesē mērci.