Translate

pirmdiena, 2021. gada 7. jūnijs

Olbaltuma rulete ar ogām ( meringa, bezē)

 


Šī fantastiski gaisīgā un garšīgā rulete ir tieši laikā vasaras brīvdienās, ko baudīt pie rīta vai vakara kafijas. Vai ar draugiem dārza svētkos.

Panna 34×38

Ruletei:

6 olas baltumi (istabas temp.)

300 g pūdercukurs

30 g kukurūzas ciete

1 ēdamk. citrona sula

30 g mandeļu šķēlītes

Ogas : avenes, mellenes vai zemenes

Krēms:

200 g salds krējums

200 g krēmsiers

50 g pūdercukurs

1 tējk. vaniļas cukurs

Puto olu baltumus, pamazām liek klāt pūdercukuru, citrona sulu. Kad labi saputojies, beigās iemaisa kukurūzas cieti (to neputo). 

Pannā ieklāj cepamo papīru. Liek olbaltuma masu, izlīdzina. Uzber pāri mandeļu šķēlītes.




Cep 150 grādos 30 min.




Kad izņem no krāsns, tad apmet otrādi uz izklāta otra cepamā papīra. Pirmo cepamo papīru ņem nost. Atdzesē. 

Gatavo krēmu. 

Saputo saldo krējumu kopā ar krēmsieru, pūdercukuru, vaniļas cukuru.

Smērē uz izceptās plāksnes. Saber ogas. Droši var bērt skābākas ogas, jo pati rulete būs salda. 

Ar papīra palīdzību rullē ciet ruleti. Un gatavs! Griež šķēlēs, servē uz šķīvīša un ja vēlas, uzber mazliet ogas, jo ogas nekad nav par daudz.

Rulete ir tik gaisīga, garšīga, ar kraukšķīgu garoziņu un iekšā mīkstu! 




Titulbildes foto tapis sadarbībā ar https://hilmarstudio.com/portfolio/bakery/


5 komentāri: