Forma 24-26 cm diam.
Apakša:
250 g cepumi (Selga vai citi)
100 g sviests
Krēms:
500 g saldais krējums
300 g biezpiens 9%
200 g filadelfijas siers
100-120 g cukurs
20 g želatīna pulv.(100 ml ūdens)
Cirona miziņa, vaniļas cukurs
Virsa:
4 apelsīni želejai vai 350 ml izspiesta sula
10 g želatīna pulv. ( 50 ml sula, nolej no kopējā)
1/2 apelsīns dekoram
Formā ieklāj cepamo papīru. Cepumus sasmalcina. Izkausē sviestu un sajauc kopā. Cepumu kārtu izlīdzina formā. Ieliek ledusskapī uz 30 min.
Uzbriedina želatīnu. Pēc tam to izkausē ūdens peldē vai mikroviļņu krāsnī. Puto saldo krējumu ar cukuru un filadelfijas sieru. Biezpienu, ja nepieciešams, izberž caur sietu. Pierīvē citrona miziņu, pieliek vaniļas cukuru. Kā pēdējo pie masas pieliek biezpienu, izmaisa vai mazliet ieputo. Tad mazu krēma daudzumu iemaisa želatīnā, un tad to visu lej masā un kārtīgi izmaisa. Liek pāri cepumu pamatnei. Nolīdzina un liek ledusskapī uz vismaz stundu.
Kamēr kūka atpūšas ledusskapī, izspiež sulu no apelsīniem. Labāk nopirkt vismaz 1 apelsīnu klāt, jo apelsīni atšķiras ar savu sulīgumu. Uzbriedina želatīnu 50 ml sulā. Ņem no kopējā sulas daudzuma. Ja ir palicis pāri vismaz pusapelsīns, tad to sagriež plānās šķēlītēs un izkārto uz kūkas. Uzbriedināto želatīnu izkausē, iemaisa sulā un vienmērīgi pārlej kūkai.