Translate

pirmdiena, 2022. gada 25. jūlijs

Biezpiena siera kūka ar apelsīnu želeju

 


Forma 24-26 cm diam.


Apakša:


250 g cepumi (Selga vai citi)

100 g sviests


Krēms:


500 g saldais krējums

300 g biezpiens 9%

200 g filadelfijas siers

100-120 g cukurs

20 g želatīna pulv.(100 ml ūdens)

Cirona miziņa, vaniļas cukurs


Virsa:


4 apelsīni želejai vai 350 ml izspiesta sula

10 g želatīna pulv. ( 50 ml sula, nolej no kopējā)

1/2 apelsīns dekoram


Formā ieklāj cepamo papīru. Cepumus sasmalcina. Izkausē sviestu un sajauc kopā. Cepumu kārtu izlīdzina formā. Ieliek ledusskapī uz 30 min.




Uzbriedina želatīnu. Pēc tam to izkausē ūdens peldē vai mikroviļņu krāsnī. Puto saldo krējumu ar cukuru un filadelfijas sieru. Biezpienu, ja nepieciešams, izberž caur sietu. Pierīvē citrona miziņu, pieliek vaniļas cukuru. Kā pēdējo pie masas pieliek biezpienu, izmaisa vai mazliet ieputo. Tad mazu krēma daudzumu iemaisa želatīnā, un tad to visu lej masā un kārtīgi izmaisa. Liek pāri cepumu pamatnei. Nolīdzina un liek ledusskapī uz vismaz stundu.




Kamēr kūka atpūšas ledusskapī, izspiež sulu no apelsīniem. Labāk nopirkt vismaz 1 apelsīnu klāt, jo apelsīni atšķiras ar savu sulīgumu. Uzbriedina želatīnu 50 ml sulā. Ņem no kopējā sulas daudzuma. Ja ir palicis pāri vismaz pusapelsīns, tad to sagriež plānās šķēlītēs un izkārto uz kūkas. Uzbriedināto želatīnu izkausē, iemaisa sulā un vienmērīgi pārlej kūkai. 






Liek ledusskapī lai viss kārtīgi saželē. Vislabāk to darīt iepriekšējā dienā/vakarā. Tad kūka ir kārtīgi saželējusi un ļoti, ļoti garšīga. Svaiga un atsvaidzinoša. 😋😋😋

Gatavai kūkai gar malu nobrauc ar asu nazi. Noņem malu. Noņem cepamo papīru, pārliek uz šķīvja un sagriež.