Translate

pirmdiena, 2014. gada 13. oktobris

Vēja kūkas ("Vecrīgas")



1 pannai

250 g ūdens
120 g sviests
240 g milti
5 olas
Sāls šķipsna
............................
200 g saldais krējums
200 g biezpiens vai Philadelphia krēmsiers
vaniļas cukurs
2 ēd.k. cukurs

Katlā uzvāra ūdeni ar sviestu, sāli. Kad sviests izkusis, pieber miltus. Karsējot maisa, kamēr masa atlec no katla malām. Mazliet atdzesē mīklu, tad iemaisa pa vienai olai. Kārtīgi izmaisa, lai būtu viendabīga masa. Uzspiež uz pannas vēlamās formas.



 Cep kamēr smuki brūni 210 grādos (var 200 grādos, kāda kuram krāsns). Pirmās 15 min krāsni nevērt vaļā, citādi noplaks un neizcepsies. 



 Saputo saldo krējumu ar cukuru, vaniļas cuk. un biezpienu.  Kad atdzisuši, tajos sapilda krēmu. Var pildīt nogriežot virsu, vai tikai iegriežot, vai caur apakšu. Pārkaisa ar pūdercukuru.




Labots 08.06.19. Ieliku jaunas bildes. Titulbildes foto sadarbībā ar 




2 komentāri:

  1. es sekoju instrukcijai bet man vinas nesanaca tikai nedaudz pieputas. pietrukst no autora puses sikakas detalas. ka piemeram kadu uzgali izmantoja lai izveidotu tadas formas uz pannas, vai kada ir miklas konstitence pirms liek uz pannas. cik ir kopejais cepsanas laiks. nevis tikai pirmas 15min.

    AtbildētDzēst
    Atbildes
    1. Katram krāsns ir savādāka. Tāpēc uz laiku nevajadzētu skatīties. Tā varētu būt pusstunda,varbūt vairāk. Tā lai ir smuki brūnas. Spiež ar robotu uzgali, bet tas arī nav tik svarīgi, jo var spiest ar parastu uzgali, var arī ar karoti likt, ja nav tādas konditorejas tūtas ar uzgaļiem. Par mīklu, man ir rakstīts, ka jābūt viendabīgai masai. Saprotams, ka jābūt tādai masai, lai nebūtu par šķidru un turētu formu. Tāpēc olas ir jāpievieno pa vienai, maisot un skatoties kāda ir mīkla. Man pašai ne vienmēr viss sanāk perfekti, ja nesanāk, tad nākošreiz sanāks. Lai izdodas!

      Dzēst