Translate

svētdiena, 2023. gada 30. jūlijs

Zemeņu krēms (deserts)

 


6 deserta trauciņi


200 g krēmsiers

300 g skābs krējums (izmantoju 20 %)

200 g salds krējums

1 tējk. vaniļas cukurs

100 g cukurs

Zemeņu želejas pulveris, kas paredzēts uz 0,5 L šķidruma

250 ml ūdens

300 g zemenes


Vispirms uzvāra 250 ml ūdeni un izšķīdina tajā zemeņu želejas pulveri (nevāra! ). To noliek lai atdziest. Želeju vajag atdzisušu, bet vēl šķidru. Pa to laiku sagatavo deserta trauciņus. Katrā ieber pa sagrieztai zemenei. Atsevišķi saputo saldo krējumu. Saputo krēmsieru ar skābo krējumu, cukuru un vaniļas cukuru. Putojot lej klāt atdzisušo želeju. Tad iemaisa saputoto saldo krējumu. Masa būs diezgan šķidra, lejama. Kad viss ir kārtīgi izmaisīts, masu lej deserta trauciņos.

Liek ledusskapī. Kad sāk jau pamazām želēt, iesprauž zemeņu pusītes dekoram.


Mmm, tik gards deserts, krēmīgs un mutē kūst 😋😋😋