Translate

svētdiena, 2023. gada 5. marts

Siera kūka ar persikiem

 



Forma 24-26 cm diam.

Apakša:


250 g cepumi (Selgas vai citi)

100 g sviests


Krēms:


400 g krēmsiers

400 g salds krējums

100 g cukurs

1 tējk. vaniļas cukurs

7  želatīna plāksnes vai 12 g želatīna pulv.

2 persiku pusītes no bundžas (sagriež gabaliņos)


Virsai :


1 bundža persiku pusītes (820 g)

350 g persiku sīrups no bundžas

10 g želatīna pulv.


Formā ieklāj cepamo papīru. Cepumus sablenderē, pieliek izkausētu sviestu. Samaisa un izklāj formā, ar karoti izlīdzina.

Noliek ledusskapī uz stundu.

Krēmam uzbriedina želatīnu. Plāksnes iemērc aukstā ūdenī. 

Krēmsieru mazliet sakuļ ar cukuru. Pieliek vaniļas cukuru, saldo krējumu un sakuļ krēmīgu krēmu. Želatīna plāksnēm nospiež ūdeni un izkausē nelielā ūdens daudzumā. Mazliet krēma iemaisa izkausētajā želatīnā, tad to pieliek visam krēmam un kārtīgi izmaisa. Daļu krēma smērē uz kūkas pamatnes, uzber sagrieztas persiku pusītes, un pa virsu atkal krēmu. Noliek ledusskapī lai sastingst.

No bundžas nolej sīrupu 300 g un 50 g atsevišķi, kurā uzbriedina želatīnu.

Persiku pusītes sagriež šķēlītēs. Kārto uz kūkas. Ūdens peldē vai mikroviļņu krāsnī izkausē želatīnu un pielej pārējam sīrupam. Izmaisa un pārlej kūkai. Liek ledusskapī lai sastingst.



Kūka ir krēmīga, svaiga, persiki un želeja dod sulīgumu un nav par saldu.

😋😋😋



ceturtdiena, 2023. gada 2. marts

Mājas "Oreo" cepumi


 

23 gab



Mīkla:


150 g sviests

150 g cukurs

1 ola

1 tējk. vaniļas cukurs

1 tējk. cepamais pulv.

50 g kakao pulv.

200 g milti

Pildījums:


80 g sviests

150 g pūdercukurs

1 tējk. vaniļas cukurs

2  ēd.k. piens


Mīklai sviestu saputo ar cukuru. Pieliek olu, vaniļas cukuru un kārtīgi saputo. Pieliek sausās sastāvdaļas un samīca mīklu. Ietin plēvē un noliek ledusskapī uz 1 stundu. Pēc tam mīklu izrullē vidēji biezu un izspiež apļus apmēram 5- 5,5 cm diametrā. Jāsanāk 46 cepumiem. 




Cepumus liek uz pannas un cep 175 grādos līdz 10 min.

Atdzesē.

Pildījumam visas sastāvdaļas saputo kopā. Krēmu liek konditorejas maisiņā ar parastu uzgali un uzspiež cepuma vidū bumbiņu. 23 cepumiem uzspiež krēmu.




Otru cepumu liek virsū krēma cepumam un mazliet saspiež.  Gatavs!