Forma 24-26 cm diam.
Apakša:
250 g cepumi (Selgas vai citi)
100 g sviests
Krēms:
400 g krēmsiers
400 g salds krējums
100 g cukurs
1 tējk. vaniļas cukurs
7 želatīna plāksnes vai 12 g želatīna pulv.
2 persiku pusītes no bundžas (sagriež gabaliņos)
Virsai :
1 bundža persiku pusītes (820 g)
350 g persiku sīrups no bundžas
10 g želatīna pulv.
Formā ieklāj cepamo papīru. Cepumus sablenderē, pieliek izkausētu sviestu. Samaisa un izklāj formā, ar karoti izlīdzina.
Noliek ledusskapī uz stundu.
Krēmam uzbriedina želatīnu. Plāksnes iemērc aukstā ūdenī.
Krēmsieru mazliet sakuļ ar cukuru. Pieliek vaniļas cukuru, saldo krējumu un sakuļ krēmīgu krēmu. Želatīna plāksnēm nospiež ūdeni un izkausē nelielā ūdens daudzumā. Mazliet krēma iemaisa izkausētajā želatīnā, tad to pieliek visam krēmam un kārtīgi izmaisa. Daļu krēma smērē uz kūkas pamatnes, uzber sagrieztas persiku pusītes, un pa virsu atkal krēmu. Noliek ledusskapī lai sastingst.
No bundžas nolej sīrupu 300 g un 50 g atsevišķi, kurā uzbriedina želatīnu.
Persiku pusītes sagriež šķēlītēs. Kārto uz kūkas. Ūdens peldē vai mikroviļņu krāsnī izkausē želatīnu un pielej pārējam sīrupam. Izmaisa un pārlej kūkai. Liek ledusskapī lai sastingst.
Kūka ir krēmīga, svaiga, persiki un želeja dod sulīgumu un nav par saldu.
😋😋😋