Translate

pirmdiena, 2018. gada 9. jūlijs

Šokolādes tējas kūciņas (cupcakes)


15 gab.

Mīkla :
120 g sviests
60 g šokolāde (70 % kakao)
2 olas
150 g cukurs
120 g skābs krējums
2 tējk.vaniļas cukurs
40 g kakao pulv.
1 tējk.cepamais pulv.
100 g milti

Krēms :
300 g saldais krējums
150 g filadelfijas siers
100 g pūdercukurs
1 tējk.vaniļas cukurs

Mazā katlā izkausē sviestu. Pieliek gabaliņos salauztu šokolādi. Bļodā saputo olas ar cukuru. Iemaisa izkausēto sviestu ar šokolādi. Iemaisa krējumu. Atsevišķi samaisa pārējās sausās sastāvdaļas un visu samaisa mīklā. Pilda mafinu formītēs. Cep 180 grādos 15 - 18 min.





Kad mafini ir atdzisuši, gatavo krēmu. Saldo krējumu puto kopā ar pūdercukuru un filadelfijas sieru, vaniļas cukuru. Kad krēms ir gatavs, to liek konditorejas maisiņā ar uzgali un izspiež krēmu uz mafiniem. Var uzbērt kādus dekorus vai uzlikt kādu ogu.