Translate

otrdiena, 2021. gada 21. septembris

Tiramisu ar Amaretto liķieri

 


Beidzot saņēmos, lai uztaisītu šo supergardo itāļu desertu. Vairāk info meklēju Youtubē, un tā nolēmu vienu recepti izmēģināt.

Forma ar augstām malām 22x33 cm.


300 g Savoiardi Ladyfinger cepumi

5 olu dzeltenumi

125 g cukurs

400 g mascarpone (istabas temp.)

400 g salds krējums (auksts)

1 tējk. vaniļas cukurs 

3 ēdamkarotes Amaretto liķieris

300 ml stipra kafija (var mazāk, jo tāpat paliks pāri)

Kakao pulveris pārkaisīšanai


Pirmo uzvāra stipru kafiju, siltā pielej amaretto liķieri un noliek, lai atdziest. Kādā bļodā liek putoties olu dzeltenumus ar cukuru (ar mikseri vai putojamo slotiņu). Bļodu liek virs katla ar karstu ūdeni un putojot karsē līdz cukurs izkūst vai līdz kādiem 65- 70 grādiem. 



Pēc tam mazliet atdzesē. Pieliek vaniļas cukuru un pa daļām iemaisa mascarpone krēmsieru. Atsevišķi saputo saldo krējumu. To arī pa daļām iemaisa krēmā. Visu kārtīgi izmaisa. Ja vēlas, krēmā arī var pieliet mazliet liķieri. Es pieliku 1 tējkaroti.

Tālāk kārto traukā cepumu kārtu. Katru cepumu iemērc uz pāris sekundēm kafijā, tikai saslapina vienu pusi un otru. Saliek pirmo kārtu.



Pēc tam smērē pusi krēmu. Tad atkal liek otru cepumu kārtu, tāpat samitrinot kafijā. Un virsū otru pusi krēmu. Krēms jānolīdzina. Jāuzklāj pāri plēve un jāliek ledusskapī uz nakti lai viss savelkas. Jo ilgāk ledusskapī stāvēs, jo viss labāk savilksies.



Pēc tam noņem plēvi un caur sietiņu pārkaisa kakao pulveri.






Griež gabaliņus un bauda pie kafijas. Šis tiešām ir kaut kas tik ļoti garšīgs! Tik garšīgu desertu nebiju ēdusi. Trešajā dienā tas likās vēl garšīgāks. Bauda garšas kārpiņām 😋



Gatavās kūciņas foto tapis sadarbībā ar https://hilmarstudio.com/portfolio/bakery/

trešdiena, 2021. gada 1. septembris

Biskvīts (viena kārta)

 


Forma 21 cm diametrā

3 olas 

75 g cukurs

75 g milti

Olas puto ar cukuru kamēr uzputojas krēmīgā masā. Miltus caur sietu izsijā pie saputotajām olām un lēnām visu kārtīgi izmaisa. Ieeļļo formu, ieklāj olu masu, izlīdzina un cep 180 grādos apmēram 10 min. Vai arī jāskatās, ja biskvīts ir atdalījies no formas malām un ir zeltaini brūns, tad ir gatavs.

Var cept tādas 2 vai 3 kārtas, gatavot torti, vai izmantot tikai vienu kārtu, liekot virsū krēmu un dažādi garnējot.