Translate

svētdiena, 2017. gada 19. novembris

Kokosriekstu cepumi (2)



100 g sviests
100 g cukurs
1 ola
1 tējk. cepamais pulv.
1 tējk. vaniļas cukurs
80 g kokosskaidas
180 g milti (vai arī 150 g)

Samaisa sviestu ar cukuru un ar putojamo slotiņu saputo. Pievieno olu un saputo. Samaisa visas sausās sastāvdaļas un pievieno saputotajam sviestam. Sastrādā mīklu vijīgu. Caur konditorejas maisu izspiež cepumus uz pannas. Var arī nespiest caur maisu, ja tā ir grūti, var vienkārši likt mīklas piciņas uz pannas. Jāsanāk apmēram 30 gab. Mazliet iespiež ar dakšu.


Cep 200 grādos 10 min.


Un varam baudīt pie tējas vai kafijas.

sestdiena, 2017. gada 18. novembris

Rollbiskvīts ar Oreo cepumiem



Kad ir šokolādīgs noskaņojums, tad šis būs īstais kārums ko pagatavot.

Biskvīts:
3 olas
150 g cukurs
2 ēdamkar. stipra kafija
1 tējk. vaniļas ekstrakts
1 tējk. cepamais pulv.
30 g kakao pulv.
90 g milti

Pildījums:
300 ml saldais krējums
2 ēdamkar. pūdercukurs
1 tējk. vaniļas ekstrakts vai vaniļas cukurs
12 Oreo cepumi
Garnējums:
Šokolādes glazūra un 5 Oreo cepumi
Glazūrai 100 g šokolāde un 50 g salds krējums vai 50 g sviests, 170 g pūdercukurs, 2 ēdamkar.kakao pulv., 2 ēdamkar.piens.

Gatavo biskvītu. Olas saputo ar cukuru stingrās putās. Pieliek atdzesētu kafiju, vaniļas ekstraktu un sausās sastāvdaļas, kuras pirms tam ir kopā samaisītas. Kārtīgi visu izmaisa ar lāpstiņu. Pannā ar apm.30x40 cm izmēriem ieklāj cepamo papīru un ielej mīklu, to izlīdzinot. Cep 175 grādos 10 - 12 minūtes. Gatavam biskvītam vēl karstam noņem cepamo papīru, uzliek atpakaļ uz tā un satin kopā ar visu papīru. Noliek malā, lai atdziest.
Saputo saldo krējumu ar pūdercukuru un vaniļas ekstraktu/cukuru. Smalki sasmalcina cepumus un iemaisa krēmā. Smērē uz biskvīta.



Satin to ruletē. Gatavo glazūru.
1) ja ar šokolādi, tad saldo krējumu uzvāra un ieber šokolādes gabaliņus, izmaisa, kamēr viss izkusis.
2) ja ar kakao, tad sviestu izkausē, iemaisa pūdercukuru, kakao, pienu, kārtīgi izmaisa pasildot uz plīts.
Ruletei uzsmērē glazūru un uzreiz uzber salauztus cepumus.






Nu varam baudīt pie kafijas. Mmm, diezgan sātīgs našķis. Piebildīšu, ka vienā 154 g Oreo paciņā ir 14 gab. cepumi. Pirku divus iepakojumus.

svētdiena, 2017. gada 5. novembris

Vieglā "Brownie" kūka



Lietainajos rudens vakaros gribas sevi palutināt ar kaut ko šokolādīgu. Kāpēc lai tas nebūtu Braunijs? Dotais daudzums paredzēts formai 20 x 20 cm , bet nekas, ja pāris centimetri būs vairāk.

Mīkla :

75 g sviests
200 g cukurs
150 g tumšā šokolāde
3 lielas olas
75 g kviešu milti
1/4 tējk. cepamais pulveris
2 ēdamkar. kakao pulv.
2 šķipsnas sāls
1 tējk. vaniļas cukurs

Katlā izkausē sviestu ar cukuru uz vidējas temperatūras. Noņem no plīts. Salauž šokolādi gabaliņos un iemaisa izkausētajā sviestā. Izmaisa un liek klāt pa vienai olai, kārtīgi izmaisot. Samaisa sausās sastāvdaļas un pieliek masai. Kārtīgi izmaisa mīklu. Formā, kur ieklāts cepamais papīrs, ielej mīklu. Cep 175 grādos apmēram 25 min. Ja forma ir krietni lielāka, tad labāk attiecīgi palielināt doto daudzumu. Tā kā man no pirktās šokolādes bija palikuši 50 g , izkausēju, un pārsmērēju kūkai pa virsu. Uzkaisīju mazliet sasmalcinātas mandeles. Te var variēt dažādi. Manuprāt arī ļoti labi būtu ēst vienkārši ar kādu saldējuma bumbiņu. Mmmm, ņamm!