Translate

pirmdiena, 2021. gada 10. maijs

Dziļezera dabas taka

 


Kādā maija svētdienā ar vīru nolēmām, ka jābrauc uz Limbažiem apiet apkārt Dziļezeram. Taka ir 4,1 km gara. Lai izietu taku, vispirms ir jāiegriežas mājās Priedītes un jāsamaksā 2 eur par 1 personu. Pārējās cenas ir jāskatās dzilezers.lv mājas lapā.  Jo tur var noīrēt laivu, atpūtas vietu, makšķerēt.


Šeit var nolikt mašīnu. Jau šeit ir pirmā piknika vieta. Kas grib ņem laivu vai pikniko. Bet kas grib izstaigāties, dodas tālāk. 



Lai sāktu iet pa īsto taku, ir jāpaiet pa ceļu uz augšu. Tur būs ceļš pa kuru jāiet. Bet, ja vienkārši iesiet taisni pa iemītu taku, tad nonāksiet brikšņos un nekur tālu netiksiet.


Tāda bija mūsu versija, jo iebridām pa taisno. Jo saimniece teica, ka nebūs viegli, un būs krituši koki. Sapratuši, ka te ir tikai makšķernieki iestaigājuši, gājām atpakaļ uz īstā ceļa.


Nu re, šis ir īstais ceļš. Kādu gabalu ir tāds dubļains un kāds kritis koks. Bet nekas sarežģīts. Ja kājās ir pareizie apavi, tad dubļi netraucē.


Tālāk iet nav ne vainas. Nu jau ir sausāks un arī kādas smukas puķītes parādās.


Nonākam līdz zīmei. Noiets apmēram pusceļš. Šeit arī sākas labiekārtota taka. Atpūtas vietas un tualetes.




Mazmājiņā ir pat tualetes papīrs.



Piknika vietas ir numurētas, lai var rezervēt. Protams, ja ejot gribas apsēsties un apēst savu līdzi paņemto maizīti, rezervēt nevajag.






Brīžiem taka ir ar koka laipām.



Bet pašā beigu posmā jābrien atkal dubļos. Bet nekas, var pasēdēt uz laipas pie laivām, un noskalot dubļainos zābakus. 
Ļoti laba pastaigu vieta. Tikai noteikti jābūt apaviem ar kuriem var brist pa dubļiem.