Translate

svētdiena, 2018. gada 17. jūnijs

Vafeles apaļajā sirsniņpannā



Kad svētdienas pankūkas ir mazliet apnikušas, tās var nomainīt ar garšīgām vafelēm. Tās ir ātri pagatavojamas un ļoti ļoti garšīgas ar dažādām piedevām.

10-12 vafeles

2 olas
100 g cukurs
200 ml kefīrs
150 ml piens
100 ml ūdens
350 g milti
1 1/2 tējk.cepamais pulv.
1 tējk. vaniļas cukurs
Šķipsna sāls
125 g sviests

Izkausē sviestu. Sakuļ olas, cukuru, sāli, vaniļas cukuru, pielej kefīru, pienu, ūdeni, izkausēto sviestu. Miltus sajauc ar cepamo pulveri un izmaisa kārtīgi mīklu. Ļauj lai mīkla pastāv 10 minūtes. Kad vafeļu panna ir attiecīgi uzkarsusi, ar kausiņu lej mīklu pannas vidū un aiztaisa vāku. Cep kamēr panna dod signālu, kad gatavs.


Ieteikums :
Karstās vafeles labāk likt uz restītēm, ja gribās saglabāt kraukšķīgumu.