Translate

pirmdiena, 2015. gada 16. februāris

Plaucētās mīklas kūkas " Eklēri "

Šīs kūciņas izcelsme ir Francija. Kūciņas cep garenas formas, pilda ar putukrējumu vai citu krēmu, un pārklāj ar šokolādi.


Mīklas recepti izmantoju kā kūciņām Profiteroles (profiteroles recepte šeit). No dotā daudzuma sanāk izspiest kūciņas pa divām pannām. Ja ir tāda krāsns, ka labāk cept pa vienai pannai, tad visu samazināt uz pusi. Vai izspiest uz vienas, izcept, un tad izspiest otrreiz.

Mīkla :

113 g sviests
2,4 dl ūdens (240 ml)
šķipsna sāls
150 g milti
4 olas

Pildījums :

500 ml saldais krējums
60 g cukurs
vaniļas esence
1-2 tējk. kakao

Katlā uzvāra ūdeni, sāli, un sviesta gabaliņus. Kad sviests izkusis, tad ieber miltus un visu ātri sajauc ar koka karoti. Kad masa ir labi izmaisīta, noņem no uguns, lai mazliet atdziest.



Pēc tam pievieno pa vienai olai, kārtīgi izmaisot. Maisa kamēr mīkla ir krēma konsistencē.
Pannu izklāj ar cepamo papīru. Ar konditorejas maisiņu, kam ir robots uzgalis (13mm) izspiež garenas kūciņas.



Cep 210 grādos 20 - 25 min.
Atdzesētus pilda ar krēmu. Krēmus var taisīt dažādus. Vārīto krēmu, sviesta, ar kakao vai bez, vai vienkārši, kā šajā gadījumā, ar saldo krējumu.

Saputo saldo krējumu ar cukuru, vaniļas esenci, pusei pievieno kakao.
Noglazē ar izkausētu šokolādi.

Glazūrai izmantoju 100 g tumšo šokolādi, 50 g saldo krējumu. Saldo krējumu uzvāra, pieliek šokolādes gabaliņus un izmaisa. Kad glazūra vienmērīgi izmaisījusies, to klāj uz kūciņām.



Ņamm!

Līdzīgas receptes skaīt šeit http://zaigasstuuritis.blogspot.no/2018/01/ekleri-ar-varito-mandelkremu.html
http://zaigasstuuritis.blogspot.no/2015/02/plaucetas-miklas-bumbas-profiteroles.html


Plaucētās mīklas bumbas " Profiteroles "


Profiterole ir franču deserts. Plaucētās mīklas bumbas pildītas ar putukrējumu vai vaniļas krēmu, pārlietas ar šokolādi. Kūciņas var pildīt ar dažādiem krēmiem, var pildīt arī ar siera salātiem.
Iedvesmojos no norvēģu šova " Kakekrigen " (Kūku kari), kur pēdējā nedēļā dalībnieki sacentās par galveno balvu, braucienu uz Parīzi. Mīklas recepti ņēmu tieši no šī raidījuma. Un noteikti šo recepti arī turpmāk izmantošu arī citiem plaucētās mīklas izstrādājumiem.

113 g sviests
2,4 dl ūdens (240 ml)
šķipsna sāls
150 g milti
4 olas
Katlā uzvāra ūdeni, pieliek sāli, gabaliņos sagrieztu sviestu. Kad sviests izkusis, iemaisa miltus. Ar koka karoti ātri izmaisa mīklu.



Mazliet atdzesē, tad iemaisa pa vienai olai. Katru reizi kārtīgi izmaisot mīklu, kamēr mīkla ir krēma konsistencē. Pannā ieklāj cepamo papīru. Caur konditorejas maisiņu, kam nogriezts gals 12 mm (vai parastais uzgalis 12 mm), izspiež kūciņas.



Cep 210 grādos 20 - 25 min.



Kad atdzisuši, pilda ar krēmu. Es taisīju divu veidu krēmus.

1) 250 ml salds krējums
    30 g cukurs
    vaniļas esence
Saputo saldo krējumu ar cukuru un vaniļas esenci

2) 200 ml piens
    60 g cukurs
    40 g milti
    1 ola
    vaniļas esence
Samaisa olu, cukuru un miltus. Uzvāra pienu, iemaisa karstajā pienā maisījumu un maisot karsē, kamēr sabiezē. Pieliek vaniļas esenci. Ja grib treknāku, tad saputo ar sviestu.

Krēmus sapilda kūciņās un pārlej ar šokolādi.

100 g tumšā šokolāde
50 g salds krējums

Katlā uzvāra saldo krējumu. Noliek malā, un iemaisa šokolādes gabaliņus. Izmaisa vienmērīgu masu. Liek konditorejas maisiņā un pārklāj kūciņas.



    Našķis gatavs!

Līdzīgas receptes skatīt šeit http://zaigasstuuritis.blogspot.no/2018/01/ekleri-ar-varito-mandelkremu.html
http://zaigasstuuritis.blogspot.no/2015/02/plaucetas-miklas-kukas-ekleri.html

sestdiena, 2015. gada 7. februāris

Rollbiskvīts ar putukrējumu, ar šokolādes glazūru (rulete)

Šoreiz izmēģināju pēc kādas norvēģu receptes. Biskvītam tiek izmantots cepamais pulveris. Atšķirību gan nemanīju, ja taisa bez tā, bet noteikti eksperimentēšu tālāk.



Biskvīts

4 olas
175 g cukurs
1,5 dl milti ( 96g )
3 ēdamkarotes kartupeļu milti
0,5 tējkarote cepamais pulveris

Pildījums

150 g ievārījums, dzērveņu vai kāds cits
200 ml salds krējums
1 ēdamkarote cukurs
Vaniļas ekstrakts

Glazūra

100 g tumšā šokolāde
50 ml salds krējums

Olas saputo ar cukuru. Miltus samaisa ar kartupeļu miltiem, cepamo pulveri. Kad olas ir labi saputotas, iemaisa miltu maisījumu. Labi izmaisa.


Mīklu lej uz pannas, izklātu ar cepamo papīru.


Cep 180 grādos apmēram 10 minūtes.


Kad izcepies, karstam noņem cepamo papīru. Uzliek atpakaļ uz papīra un satin ruletē ar visu papīru un noliek lai atdziest.

Gatavo krēmu.
Saputo saldo krējumu ar cukuru, pieliek vaniļu vai vaniļas ekstraktu.
Kad biskvīts atdzisis, to attin vaļā. Iesmērē ievārījumu, putukrējumu un satin.



Gatavo glazūru.
Saldo krējumu uzvāra. Kad sāk vārīties, noņem no plīts un ieliek šokolādes gabaliņus. Kārtīgi izmaisa. Pārsmērē ruleti.


Liek ledusskapī, lai glazūra sacietē.
Lai labi garšo ciemiņiem un pašiem!

Līdzīgas receptes skatīt šeit http://zaigasstuuritis.blogspot.no/2015/09/rollbiskvits-ar-filadelfijas-siera-kremu.html
http://zaigasstuuritis.blogspot.no/2017/02/sokolades-rollbiskvits-rulete.html