Translate

pirmdiena, 2014. gada 15. decembris

Kokosriekstu cepumi (1)




2 olu baltumi
120 g kokosriekstu skaidiņas
100 g cukurs

Olu baltumus sajauc ar cukuru un kokosriekstu skaidiņām. Maisot karsē uz mazas uguns apmēram 5 minūtes. Masu mazliet atdzesē. Liek uz pannas, uz cepampapīra, ar divām tējkarotēm mazas piciņas.



Cep 220 grādos apmēram 10 minūtes. Kamēr cepumi ir dzeltenbrūni.



Kad atdzisīs, no ārpuses tie būs cieti, iekšpusē mīksti.



Līdzīgu recepti skatīt šeit http://zaigasstuuritis.blogspot.no/2016/09/kokosriekstu-kucinas-jeb-makruni.html

svētdiena, 2014. gada 14. decembris

Jogurta mafini

Šie mafini ir mīksti, pufīgi un ātri noēdas draugu lokā.


18 gab.

Mīklai

2 olas
200 g cukurs
250 g jogurts
100 g sviests
270 g milti
2 tējk. cepamais pulveris
vaniļas ekstrakts

Olas sakuļ ar cukuru, pievieno jogurtu un izkausētu sviestu. Es izmantoju vaniļas jogurtu. Miltus sajauc ar cepamo pulveri un pievieno masai. Pieliek vaniļas ekstraktu. Samaisa kārtīgi.
Sagatavo formiņas un ieslēdz krāsni uz 175 grādiem.
Ar ēdamkaroti sadala masu formiņās. Cep 175 grādos 30 minūtes.




Našķis gatavs. Varam doties ciemos pie draugiem un pavadīt laiku jaukās sarunās.

Vēl mafinu receptes skatīt šeit
http://zaigasstuuritis.blogspot.no/2014/10/sokolades-mafini.html
http://zaigasstuuritis.blogspot.no/2016/01/kefira-mafini.html
http://zaigasstuuritis.blogspot.no/2017/02/sokolades-mafini-mikstie.html
http://zaigasstuuritis.blogspot.no/2018/04/apelsinu-mafini.html