Translate

ceturtdiena, 2020. gada 8. oktobris

Karameļu mērce

 


165 g cukurs

15 g glukozes sīrups 

40 g ūdens

30 g piens ( ist. temp.)

70 g salds krējums ( ist. temp.)

100 g sviests (ist. temp.)

Šķipsna sāls

Katlā samaisa ūdeni, cukuru un glukozes sīrupu. Glukozes sīrups ir vajadzīgs, lai cukurs nekristalizētos. Vāra nemaisot. Kad sīrups sāk palikt dzintara krāsā, pievieno sviestu un izmaisa. Pēc tam pievieno saldo krējumu un pienu. Kārtīgi izmaisa. Beigās pievieno šķipsnu sāli. Gatavs!

Karameļu mērce atdziestot sabiezēs. 

Lieto ar vafelēm, pankūkām, pie saldējuma, ar cepumiem 😋😋😋


svētdiena, 2020. gada 4. oktobris

Plaucētās mīklas bumbiņas ( Chouquettes )

 


Chouquettes ( izcelsme - Francija) ir mazas plaucētās mīklas bumbiņas pārkaisītas ar pērļu cukuru. Tās var arī pildīt ar vaniļas krēmu vai arī pārbērt ar parmezāna sieru.

Recepti ņēmu no kādas norvēģu recepšu grāmatas, kuru sarakstījis franču konditors.





125 g piens

125 g ūdens

5 g sāls

5 g cukurs

90 g sviests

100 g milti

3 olas

* pērļu cukurs

* 30 g parmezāna siers

Katliņā uzvāra ūdeni, pienu, sviestu, sāli un cukuru. Karstam pieber miltus un kārtīgi maisa uz lēnas uguns. Maisa apmēram 1 minūti. Mīklu pārliek miksējamā bļodā. Sāk maisīt mīklu pievienojot pa vienai olai. Mīklu nevajag putot, bet maisīt. Kad mīkla ir kārtīgi izmaisīta, to mazliet padzesē. 

Sagatavo 2 pannas. Ieklāj cepamo papīru, to pielīmējot ar mīklas piciņām. Konditorejas maisiņam nogriež galu, sapilda mīklu un izspiež mazus bumbuļus. Var spiezt pa 30 gab. uz pannas. Vienam variantam pārber pērļu cukuru, otram - sarīvētu parmezāna sieru.




Cep 200 grādos 15 - 20 min.

1. Ar sieru


2. Ar cukuru



Siera bumbiņas ir garšīgas tāpat vai arī var pildīt ar siera salātiem vai siera krēmu. Varianti var būt dažādi. 

Foto sadarbībā ar https://hilmarstudio.com/portfolio/bakery/