Translate

ceturtdiena, 2017. gada 30. marts

Šokolādes kūka ar putukrējuma krēmu




Mīkla :

3 lielas olas
250 g cukurs
300 g skābs krējums
180 g milti
2 tējk. cepamais pulv.
2 ēdamk. kakao pulv.

Pildījumam un garnēšanai :

300 ml salds krējums
1 ēdamk. pūdercukurs
1 tējk. vaniļas cukurs

Glazūra :

50 g sviests
50 g piens
2 ēdamk. kakao pulveris
175 g pūdercukurs

Papildus dekori : Cukura rozes, lapiņas, šokolādes lapiņas.

Olas sakuļ ar cukuru izmantojot putojamo slotiņu. Nav jāputo stingrās putās. Iemaisa krējumu. Samaisa kopā pārējās sausās sastāvdaļas un pievieno masai. Izmaisa mīklu. Formā, kas ir 22 cm diametrā, ieklāj cepamo papīru. Ielej mīklu. Cep 180 grādos apmēram 45 min.




Kūku atdzesē formā. Ar nazi atdala no formas, noņem cepamo papīru. Kūku pārgriež uz pusēm, lai vidū iesmērētu krēmu. Saputo saldo krējumu ar pūdercukuru un vaniļas cukuru. Pusi no krēma iesmērē kūkā. Uzliek virsū otru daļu un noklāj ar glazūru. Glazūrai izkausē sviestu mazā katliņā un iemaisa visas sastāvdaļas. Kārtīgi izmaisa un klāj uz kūkas. Glazūru var labi uzsmērēt, tā nenotek. Garnē ar otru daļu putukrējuma un dekorē ar cukura dekoriem vai citiem.