Translate
svētdiena, 2020. gada 24. maijs
Cepumi "riekstiņi" ar vārītu iebiezināto pienu
Nu tā es beidzot saņēmos, lai uztaisītu šo našķu našķi. Pat neatceros kad tos pēdējo reizi taisīju. Oktobrī biju Čehijā nopirkusi šīs formītes, un beidzot saņēmos tās likt lietā.
Vajadzēs:
Riekstiņu formītes
Smilšu mīklu
Bundžu ar iebiezināto pienu(vārītu)
Uz 88 pusītēm (44 cepumi) vajadzēs apm.600 g smilšu mīklu.
200 g sviests
100 g pūdercukurs
1 ola
300 g milti
Mīklu taisa bez cepamā pulvera. Mīklai jābūt vijīgai un cepumam viegli kraukšķīgam, mutē kūstošam. Sviestu saputo ar pūdercukuru un olu, pieliek miltus un samīca kopā mīklā. Ietin plēvē un noliek ledusskapī uz pusstundu.
Pēc tam katrā formītē liek piciņu mīklas, ar pirkstiem izveidojot mazu bedrīti un pielīdzinot malas, lieko noņemot.
Kad pirmā porcija gatava, liek cepties 180 grādos kamēr gaiši brūni. Procesu atkārto, kamēr visa mīkla izcepta.
Pēc tam liek vienā pusītē krēmu, un saliek kopā ar otru pusīti. Man iebiezinātais piens palika pāri mazliet mazāk kā puse.
Kad visi cepumi ir salipināti, gatavojam kafiju un našķējamies 😋😋😋
Titulbildes foto tapis sadarbībā ar https://hilmarstudio.com/portfolio/bakery/
Abonēt:
Ziņas komentāri (Atom)
Nav komentāru:
Ierakstīt komentāru