Translate

svētdiena, 2020. gada 26. janvāris

Krējuma vafeles


Šīs vafeles būs kraukšķīgas. Recepti atradu savos vecos jaunības laiku pierakstos.

150 g sviests
120 g cukurs
3 olas
60 g skābs krējums
225 g milti
1/4 tējk.soda
Šķipsna sāls
Rīvēta citrona miziņa

Šis daudzums uz 2-3 cilv.

Sviestu puto ar cukuru, pievienojot pa vienai olai. Krējumā iemaisa dzeramo sodu. Miltiem pieliek rīvētu citrona miziņu, šķipsnu sāli. Kad masa saputota, pieliek krējumu un miltus. Izmaisa kārtīgi. Sanāk ļoti bieza mīkla. Uzkarsē vafeļu pannu, liek vidū kārtīgu karoti ar mīklu. Aiztaisa vāku un ļauj cepties.


Ja grib vairāk vafeles tad var taisīt pēc šāda daudzuma.

250 g sviests
200 g cukurs
5 olas
100 g skābs krējums
375 g milti
1/2 tējk.soda
Šķipsna sāls
Rīvēta citrona miziņa

Vienīgais mīnuss ir tāds, ka pēc cepšanas vafeļu panna kārtīgi jātīra no sviesta paliekām. Ar katru cepšanu sviests sabrūnē un arī pēc tam jāvēdina telpas.

Vēl vafeļu recepte šeit


svētdiena, 2020. gada 19. janvāris

Kēkss ar rozīnēm un glazūru


240 g sviests
200 g cukurs
4 olas
390 g milti
20 g cepamais pulveris
150 g rozīnes

Glazūra : 120 g pūdercukurs + apelsīnu sula

Sviestu ar cukuru sakuļ, pieliekot pa vienai olai. Miltus sajauc ar cepamo pulveri. Kad masa ir labi sakūlusies, piejauc miltus, rozīnes un labi izmaisa mīklu. Mīkla ir ļoti bieza.
Kēksa formu ieeļļo un apkārt saliek mīklu.


Pirmās 10 min.cep 190 grādos. Tad nogriež uz 160 grādiem. Man kēkss bija gatavs pēc 50 minūšu cepšanas. Ja arī liekās, ka varētu būt izcepies ātrāk, labāk gatavību pārbaudīt ar kociņu.


Kēksu atdzesē, atdala no formas, apgriež otrādi un vietām uzlej glazūru. Ja nevēlas glazūru, tad var vienkārši uzkaisīt pūdercukuru.


Foto pirmā un pēdējā bilde tapusi sadarbībā ar https://hilmarstudio.com/portfolio/bakery/

Pēc šīs receptes var gatavot mazos kēksiņus. Skatīt recepti šeit https://zaigasstuuritis.blogspot.com/2015/01/mazie-keksini-ar-rozinem.html?m=0