Translate

piektdiena, 2016. gada 29. janvāris

Ievārījuma smalkmaizītes (bulciņas)



Uz 20 gab. vajadzēs :

800 g rauga kārtaino mīklu. Rauga kārtainās mīklas pamatrecepte šeit

20 tējkarotes ievārījuma

1/2 ola smērēšanai

Cukura sīrupu, ko pārsmērēt karstajām maizītēm. Tas gan nav obligāti.
Sīrupu pagatavo šādi :
1 ēdamkaroti cukura aplej ar 2 ēdamkarotēm ūdens un pavāra.

Mīklas plāksni izrullē tā, lai var sagriezt 20 kvadrātos.






No kvadrātiem var veidot dažādas maizītes. Es parādīšu divus interesantus veidus.
1. Kvadrātu iegriež stūros. Vienu iegriezto stūri uzliek uz vidu un piespiež. Tā dara ar četriem stūriem.








Saliek uz pannas.
Uzraudzē. Es izmantoju krāsni. Ieslēdzu uz 50 grādiem. Apakšā nolieku trauku ar ūdeni. Ja par karstu, tad grādus samazina. Kad maizītes ir uzrūgušas, nosmērē ar olu, vidū uzliek ievārījumu.



Cep 200 - 210 grādos. Gatavas pārsmērē ar cukura sīrupu.



2.  Kvadrātu pārloka, iegriež. Labā pusē, tāda izskatīsies maizīte.


Atver.
To stūri, kur ir iegriezuma vieta pārliek līdz otram iegriezumam, un otru stūri tāpat.


Saliek maizītes uz pannas. Uzraudzē. Pārsmērē malas ar olu un vidū ieliek ievārījumu.


Cep 200 - 210 grādos. Gatavas pārsmērē ar cukura sīrupu.


Bulciņas gatavas! Rauga kārtaino mīklu uztaisīju daudz vairāk. Tik cik dots pamatreceptē. Nogriezu pusi, no otras daļas izcepu maizītes ar vārīto krēmu. Skatīt šeit http://zaigasstuuritis.blogspot.no/2016/01/maizites-ar-varito-kremu-bulcinas.html
Lai veicas gardu maizīšu gatavošanā!
Līdzīgas receptes skatīt šeit http://zaigasstuuritis.blogspot.no/2018/04/biezpiena-smalkmaizites-bulcinas.html



Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru