Translate

piektdiena, 2015. gada 9. janvāris

Apaļās biezpiena maizītes




10 maizītēm:

Rauga mīkla 500 g vai taisam mīklu pašas:

250 g milti
50 g cukurs
50 g margarīns (sviests)
2 g sāls
10 g raugs presētais
7 g eļļa
125 ml silts ūdens
Mīkstu margarīnu (sviestu) samaisa ar eļļu.  Raugu, cukuru, sāli, samaisa ar ūdeni. Visu salej bļodā, piesijā miltus un samīca mīklu. Ļauj uzrūgt 1 stundu.



Kad mīkla ir uzrūgusi, sadala 10 vienādos gabaliņos, un uz galda saveļ bumbiņas.



Saliek uz pannas pa piecām. Jāliek ar lielu rezervi, jo pēc tam veidosim plakanas.



Pannu liek siltumā raudzēties.  Kad bumbiņas parūgušas, iespiež vidu ar kādu burku, vai ko citu piemērotu.



Sagatavo biezpiena masu.
320 g biezpiens
2 olas (sakuļ, un mazliet nolej smērēšanai)
60 g cukurs
15 g milti
vaniļa
citrona miziņa
Biezpienu izberž caur sietu, ja nepieciešams. Visu samaisa masā. Ja masa par biezu, var pielikt 1 ēd.k. skāba krējuma.
Nosmērē maliņas ar olu un biezpiena masu sadala uz maizītēm.



Vēl mazliet paraudzē un liek cepties 200 grādos. Apmēram 10, 12 minūtes, vai kamēr brūnas maliņas un apakša.



Karstas, ja ir vēlēšanās, pārsmērē ar cukura sīrupu.
Es dažām ieliku pāris dzērvenes(pirms cepšanas)



Labs našķis pie tējas, vai otrā dienā pie brokastu kafijas.

Vēl biezpiena maizītes skatīt šeit http://zaigasstuuritis.blogspot.no/2018/04/biezpiena-smalkmaizites-bulcinas.html


Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru