Šī fantastiski gaisīgā un garšīgā rulete ir tieši laikā vasaras brīvdienās, ko baudīt pie rīta vai vakara kafijas. Vai ar draugiem dārza svētkos.
Panna 34×38
Ruletei:
6 olas baltumi (istabas temp.)
300 g pūdercukurs
30 g kukurūzas ciete
1 ēdamk. citrona sula
30 g mandeļu šķēlītes
Ogas : avenes, mellenes vai zemenes
Krēms:
200 g salds krējums
200 g krēmsiers
50 g pūdercukurs
1 tējk. vaniļas cukurs
Puto olu baltumus, pamazām liek klāt pūdercukuru, citrona sulu. Kad labi saputojies, beigās iemaisa kukurūzas cieti (to neputo).
Pannā ieklāj cepamo papīru. Liek olbaltuma masu, izlīdzina. Uzber pāri mandeļu šķēlītes.
Cep 150 grādos 30 min.
Kad izņem no krāsns, tad apmet otrādi uz izklāta otra cepamā papīra. Pirmo cepamo papīru ņem nost. Atdzesē.
Gatavo krēmu.
Saputo saldo krējumu kopā ar krēmsieru, pūdercukuru, vaniļas cukuru.
Smērē uz izceptās plāksnes. Saber ogas. Droši var bērt skābākas ogas, jo pati rulete būs salda.
Ar papīra palīdzību rullē ciet ruleti. Un gatavs! Griež šķēlēs, servē uz šķīvīša un ja vēlas, uzber mazliet ogas, jo ogas nekad nav par daudz.
Rulete ir tik gaisīga, garšīga, ar kraukšķīgu garoziņu un iekšā mīkstu!
Titulbildes foto tapis sadarbībā ar https://hilmarstudio.com/portfolio/bakery/