Mīklu vislabāk gatavot vakarā un nolikt ledusskapī līdz nākošai dienai.
2 olas
200 g cukurs
200 g sviests
200 g auzu pārslu (smalkās)
200 g milti
1/2 tējk. cepamais pulv.
Puto olas ar cukuru. Izkausē sviestu. Putojot lēnām liek klāt izkausēto sviestu, tā cukurs ātri izkusīs. Miltus sajauc ar auzu pārslām un cepamo pulveri. Kad masa saputota, pieliek sausās sastāvdaļas un izmaisa. Mīkla būs ļoti mīksta un ķēpīga, tāpēc to jānoliek ledusskapī.
Otrā dienā mīklu rullē uz miltiem izkaisīta galda. Izspiež apaļus cepumus.
Liek uz pannas, kas izklāta ar cepamo papīru un cep 200 grādos 10 - 15 min. vai kamēr zeltaini brūni.
P.S. Mīklai var pievienot rozīnes vai mazliet sasmalcinātus riekstus.
Titulbildes foto sadarbībā ar https://hilmarstudio.com/portfolio/bakery/