Translate

svētdiena, 2016. gada 24. aprīlis

Norvēģu ābolkūka



Mīkla :

200 g sviests
200 g cukurs
4 lielas olas
170 g milti
1,5 tējkarote cepamais pulveris

Pildījums :

4 āboli
2 tējkarotes cukurs
1 tējkarote kanēlis
1 ēdamkarote pērļu cukurs

Saputo sviestu ar cukuru gaisīgā masā. Masā saputo klāt pa vienai olai. Caur sietu iesijā miltus ar cepamo pulveri, un izmaisa mīklu.
Nomizo ābolus un sagriež plānās šķēlēs.
Formā (22 cm Ø) ieklāj cepamo papīru. Ieklāj pusi mīklas. Pusi no ābolu šķēlēm uzliek uz mīklas, mazliet iespiežot. Samaisa cukuru un kanēli, pusi uzber uz saliktajiem āboliem. Virsū liek otru pusi mīklas, izlīdzina, saliek pārējos ābolus un pārkaisa ar kanēļa cukura maisījumu. Pa virsu pārkaisa pērļu cukuru.


Kūku cep krāsns apakšējā daļā 170 grādos, apmēram 50 min.




Ieteicams servēt ar vaniļas mērci vai vaniļas saldējumu. Protams arī tāpat ir ļoti garšīgi un sātīgi.

Līdzīgas receptes skatīt šeit