Translate

sestdiena, 2017. gada 11. februāris

Šokolādes rollbiskvīts (rulete)


Biskvīts :
6 olas
125 g cukurs
60 g kakao pulveris
65 g milti
0,5 tējk.cepamais pulveris

Krēms :
300 ml saldais krējums
2 ēdamkarotes cukurs (50 g)
1 ēdamk. kakao pulveris

Mazliet ievārījums smērēšanai (zemeņu vai ķiršu)

Šokolādes glazūra :
100 g tumšā šokolāde
50 g sviests

Olas saputo ar cukuru stingrās putās. Miltus samaisa ar kakao pulveri un cepamo pulveri. Kad olas ir saputotas, caur sietu ieber miltu maisījumu un viegli izmaisa. Pannā ieklāj cepamo papīru, lej mīklu un izlīdzina. Cep 200 grādos apmēram 10 minūtes. Kad izcepies, izņem no krāsns un vēl siltam biskvītam noņem cepamo papīru. Biskvītu uzliek atpakaļ uz papīra ar apakšu uz augšu. Satin to ar visu papīru un noliek malā, lai mazliet atdziest.



Tad tin vaļā un smērē ievārījumu un krēmu.
Krēms : Saputo saldo krējumu ar cukuru un iemaisa kakao pulveri.


Uzmanīgi satin ruletē.


Gatavo glazūru. Katlā izkausē sviestu un ieber salauztu šokolādi. Pagaida, lai šokolāde izkūst un kārtīgi izmaisa. Klāj uz ruletes.


Liek ledusskapī, lai glazūra sacietē.



Nammmmm!


Līdzīgas receptes skatīt šeit http://zaigasstuuritis.blogspot.no/2015/09/rollbiskvits-ar-filadelfijas-siera-kremu.html
http://zaigasstuuritis.blogspot.no/2015/02/rollbiskvits-ar-putukrejumu-ar.html




Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru