Translate

otrdiena, 2014. gada 14. oktobris

Peldošās salas



Kādu dienu šķirstot norvēģu desertu recepšu grāmatu uzdūros uz kaut ko pazīstamu. Tās taču peldošās salas! Tik sen nav taisīts tāds našķis! Tūlīt jāķerās pie lietas. Kādreiz padomju laikos tas bija iecienīts deserts. Bet no kādas valsts nāk šis našķis? Izrādās, ka tas ir franču deserts " ile flottante". 
Atradu savos vecos pierakstos vecu recepti un sāku gatavot.
Saputoju 3 olu baltumus ar 1,5 ēdamkaroti cukura. Pievienoju pus tējkaroti kartupeļu cieti. Iespējams, ka cieti var arī nelikt.
Uzvārīju 0,5 L pienu. Ar karoti liku olu baltuma piciņas pienā un karsēju kādas 3 minūtes apgrozot. Gatavās piciņas liku deserta trauciņos.
Pēc tam gatavoju vaniļas mērci. 3 olu dzeltenumus saputoju ar 1,5 ēdamkarotes cukura, vaniļu. Olu masu lēju karstajā pienā un nepārtraukti maisot karsēju. Mērce bieza nepaliks, tāda pašķidra sanāks. Bet tādai jābūt. Kad mērce atdzisusi, to pārlej trauciņos pie baltumiem. Ņammm!
i






Lai labi garšo!



Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru