Translate

pirmdiena, 2014. gada 20. oktobris

Biezpiena plātsmaize (26 x 35 )

Daudzums paredzēts pannai 26 cm reiz 35 cm. Apmēram. Labāk, ja ir panna ar augstākām malām, vairāk par 4cm. Jo var gadīties, ka biezpiena masa neietilpst visā pannā, kaut kas paliek pāri. Bet ja man tā gadās, tad palikušo masu sadalu mazās formītēs un izcepu mazus biezpiena keksiņus.
Sākumā izcepam smilšu mīklas apakšu.

175g margarīns vai sviests
100g cukurs
350g milti
1 ola
cepamais pulveris

Margarīnu saputo ar cukuru un olu, piemaisa miltus ar cepamo pulveri. Ātri samīca mīklu un ieklāj formā. Sadursta ar dakšu un mazliet nocep. Tikai tā, lai nav jēla.
Sagatavojam biezpiena masu.

1. variants.
1kg biezpiena, pilnpiena
8 olu dzeltenumi
8 olu baltumi
300g cukurs
75g eļļa
100ml ūdens
vaniļas cukurs vai vaniļas esence
100g rozīnes vai aprikozes vai cukāti (pēc vēlmēm)

Olu baltumus saputo ar cukuru stingrās putās. Biezpienu, ja tas nav paciņu biezpiens, sākumā vajadzētu samalt vai izberzt caur sietu. Biezpienu saputo ar olu dzeltenumiem, pamazām pielej eļļu un ūdeni, pieliek vaniļu. Biezpiena masā iecilā olu baltumus. Formā uz izceptās smilšu mīklas pamatnes uzber rozīnes vai ko citu pēc jūsu gaumes. Pāri klāj biezpiena masu. Izlīdzina. Cep sākumā 200 grādos apmēram 10, 15 minūtes, tad nogriež uz 175 grādiem un turpina cept, kamēr virsma smuki brūna.
........................................................................................................................................................
2.variants.
Smilšu mīklas apakša tā pati

1kg biezpiena, pilnpiena
170g sviests vai margarīns
8 olas
300g cukurs
100g milti
vaniļas cukurs vai vaniļas esence
100g rozīnes vai aprikozes vai cukāti

Puto biezpienu(samaltu vai sablenderētu) kopā ar margarīnu. Pēc tam pieputo olas un cukuru, vaniļu. Pēdējo iemaisa miltus. Uz pamatnes uzber rozīnes, klāj pāri masu. Cep pirmās 10,15 min. 200 grādos, tad nogriež uz 180 grādiem. Cep kamēr dzeltenbrūns.


Lai izdodas un labi garšo!

Līdzīgas receptes skatīt šeit
http://zaigasstuuritis.blogspot.no/2014/10/ogu-drumstalu-platsmaize.html
http://zaigasstuuritis.blogspot.no/2015/04/abolu-platsmaize-no-kefira-miklas.html
http://zaigasstuuritis.blogspot.no/2015/12/biezpiena-platsmaize-34-x-38.html
http://zaigasstuuritis.blogspot.no/2016/08/abolu-platsmaize-no-kefira-miklas-2.html

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru