Kad karstā vasarā gribas ko atsvaidzinošu, maigu, netreknu, tad šī kūciņa būs tieši laikā.
Forma 26 cm diam.
Apakša :
300 g šokolādes cepumi Selga vai citi
150 g sviests
Krēms :
22 g želatīna pulv. (Ūdens 110 g )
400 g salds krējums
200 g filadelfijas krēmsiers
80 g cukurs
400 g mežaogu jogurts
Dažādas ogas virsai.
Formā ieklāj cepamo papīru. Sasmalcina cepumus. Mazliet pakausē sviestu, lai būtu ļoti mīksts. Sajauc abus kopā un ieklāj formas apakšā. Izlīdzina, lai visur gluds.
Noliek formu ledusskapī uz kādu brīdi. Tikmēr uzbriedina želatīnu. Aplej ar aukstu ūdeni, un noliek uz apm. 10 min. Ūdens daudzumu vienmēr ņem 5 x vairāk kā želatīns.
Kad želatīns uzbriedis, to izkausē ūdens peldē.
Pēc tam taisa krēmu. Puto saldo krējumu, filadelfijas sieru un cukuru. Kad tas ir saputojies, iemaisa jogurtu. Sauju krēma iemaisa želatīnā, un tad to iemaisa kārtīgi visā masā. Lej formā. Samet izklaidus dažādas ogas. Dažas saliek pa virsu.
Liek ledusskapī nostāvēties uz nakti.
Titulbildes foto https://hilmarivarsonphotography.wordpress.com/portfolio/bakery/