Beidzot saņēmos, lai uztaisītu šo supergardo itāļu desertu. Vairāk info meklēju Youtubē, un tā nolēmu vienu recepti izmēģināt.
Forma ar augstām malām 22x33 cm.
300 g Savoiardi Ladyfinger cepumi
5 olu dzeltenumi
125 g cukurs
400 g mascarpone (istabas temp.)
400 g salds krējums (auksts)
1 tējk. vaniļas cukurs
3 ēdamkarotes Amaretto liķieris
300 ml stipra kafija (var mazāk, jo tāpat paliks pāri)
Kakao pulveris pārkaisīšanai
Pirmo uzvāra stipru kafiju, siltā pielej amaretto liķieri un noliek, lai atdziest. Kādā bļodā liek putoties olu dzeltenumus ar cukuru (ar mikseri vai putojamo slotiņu). Bļodu liek virs katla ar karstu ūdeni un putojot karsē līdz cukurs izkūst vai līdz kādiem 65- 70 grādiem.
Pēc tam smērē pusi krēmu. Tad atkal liek otru cepumu kārtu, tāpat samitrinot kafijā. Un virsū otru pusi krēmu. Krēms jānolīdzina. Jāuzklāj pāri plēve un jāliek ledusskapī uz nakti lai viss savelkas. Jo ilgāk ledusskapī stāvēs, jo viss labāk savilksies.
Pēc tam noņem plēvi un caur sietiņu pārkaisa kakao pulveri.
Griež gabaliņus un bauda pie kafijas. Šis tiešām ir kaut kas tik ļoti garšīgs! Tik garšīgu desertu nebiju ēdusi. Trešajā dienā tas likās vēl garšīgāks. Bauda garšas kārpiņām 😋