Lapas

pirmdiena, 2021. gada 7. jūnijs

Olbaltuma rulete ar ogām ( meringa, bezē)

 


Šī fantastiski gaisīgā un garšīgā rulete ir tieši laikā vasaras brīvdienās, ko baudīt pie rīta vai vakara kafijas. Vai ar draugiem dārza svētkos.

Panna 34×38

Ruletei:

6 olas baltumi (istabas temp.)

300 g pūdercukurs

30 g kukurūzas ciete

1 ēdamk. citrona sula

30 g mandeļu šķēlītes

Ogas : avenes, mellenes vai zemenes

Krēms:

200 g salds krējums

200 g krēmsiers

50 g pūdercukurs

1 tējk. vaniļas cukurs

Puto olu baltumus, pamazām liek klāt pūdercukuru, citrona sulu. Kad labi saputojies, beigās iemaisa kukurūzas cieti (to neputo). 

Pannā ieklāj cepamo papīru. Liek olbaltuma masu, izlīdzina. Uzber pāri mandeļu šķēlītes.




Cep 150 grādos 30 min.




Kad izņem no krāsns, tad apmet otrādi uz izklāta otra cepamā papīra. Pirmo cepamo papīru ņem nost. Atdzesē. 

Gatavo krēmu. 

Saputo saldo krējumu kopā ar krēmsieru, pūdercukuru, vaniļas cukuru.

Smērē uz izceptās plāksnes. Saber ogas. Droši var bērt skābākas ogas, jo pati rulete būs salda. 

Ar papīra palīdzību rullē ciet ruleti. Un gatavs! Griež šķēlēs, servē uz šķīvīša un ja vēlas, uzber mazliet ogas, jo ogas nekad nav par daudz.

Rulete ir tik gaisīga, garšīga, ar kraukšķīgu garoziņu un iekšā mīkstu! 




Titulbildes foto tapis sadarbībā ar https://hilmarstudio.com/portfolio/bakery/


trešdiena, 2021. gada 2. jūnijs

Biezpiena tarte ar ogām

 


Tartes forma 28 cm diam.


Mīkla:

200 g sviests

100 g pūdercukurs

1 ola

250 g milti


Pildījums :

400 g biezpiens

4 olas

125 g cukurs

1 tējk. vaniļas cukurs

50 g milti

1 ēd.k. eļļa

Ievārījums (ķiršu, zemeņu vai cits) 

Dažādas mazas ogas


Mīklai visas sastāvdaļas samīca mīklā. Ietin plēvē un noliek ledusskapī uz 30 min.


Pēc tam formu iepūš ar eļļu. Uz galda parullē mīklu, lai sanāk kaut cik apaļa. Ieklāj formā, ar pirkstiem izlīdzina pa malām. Mīkla būs vairāk, paliks pāri no malām. Lieko mīklu var ietīt plēvē un ielikt saldētavā, to varēs izmantot vēlāk.


Mīklu sadur ar dakšu. Ieklāj virsū cepamo papīru, uzber pupas vai zirņus vai ko citu atbilstošu ( lai mīkla smuki izceptos). Cep 180 grādos apm. 20 min.


Pēc tam noņem pupas, cepamo papīru, noliek, lai padziest. No formas neņem ārā.

Tikmēr taisa pildījumu.

Biezpienu, olas, cukuru, vaniļas cukuru, miltus, eļļu kopā sajauc. Var ar mikseri, vai putojamo slotiņu.

Vispirms uz izceptās tartes uzsmērē ievārījumu. Tad pa virsu liek biezpiena masu. Virsū uzber ogas šur un tur. 




Un pēdējo - sarīvē uz rīves palikušo mīklu un uzber pa virsu.




Liek cepties 175 grādos apmēram 40 min.

Pēc tam kārtīgi atdzesē. Tā kā es cepu vakarā, tad vēlāk ieliku ledusskapī uz nakti, lai savelkās. Otrā dienā biezpiena maizīte ir ļoti garšīga.



Titulbildes foto tapis sadarbībā ar https://hilmarstudio.com/portfolio/bakery/