Chouquettes ( izcelsme - Francija) ir mazas plaucētās mīklas bumbiņas pārkaisītas ar pērļu cukuru. Tās var arī pildīt ar vaniļas krēmu vai arī pārbērt ar parmezāna sieru.
Recepti ņēmu no kādas norvēģu recepšu grāmatas, kuru sarakstījis franču konditors.
125 g piens
125 g ūdens
5 g sāls
5 g cukurs
90 g sviests
100 g milti
3 olas
* pērļu cukurs
* 30 g parmezāna siers
Katliņā uzvāra ūdeni, pienu, sviestu, sāli un cukuru. Karstam pieber miltus un kārtīgi maisa uz lēnas uguns. Maisa apmēram 1 minūti. Mīklu pārliek miksējamā bļodā. Sāk maisīt mīklu pievienojot pa vienai olai. Mīklu nevajag putot, bet maisīt. Kad mīkla ir kārtīgi izmaisīta, to mazliet padzesē.
Sagatavo 2 pannas. Ieklāj cepamo papīru, to pielīmējot ar mīklas piciņām. Konditorejas maisiņam nogriež galu, sapilda mīklu un izspiež mazus bumbuļus. Var spiezt pa 30 gab. uz pannas. Vienam variantam pārber pērļu cukuru, otram - sarīvētu parmezāna sieru.
Cep 200 grādos 15 - 20 min.
1. Ar sieru
2. Ar cukuru
Siera bumbiņas ir garšīgas tāpat vai arī var pildīt ar siera salātiem vai siera krēmu. Varianti var būt dažādi.
Foto sadarbībā ar https://hilmarstudio.com/portfolio/bakery/