Panna 25×30
Recepti ieraudzīju kādā norvēģu lapā un nolēmu izmēģināt. Mazliet gan pakoriģēju, jo tur bija cukurs ļoti lielā daudzumā.
Pamatne:
250 g mīksts sviests
125 g pūdercukurs
250 g milti
Rīvēta apelsīnu miza apm.1 tējk
Pildījums:
6 olas (ja lielas, tad 5)
200 g cukurs
250 ml spiesta apelsīnu sula (2 apelsīni)
1 ēd.k rīvēta apelsīnu miza
60 g milti
Sagatavo pamatnes mīklu. Visas sastāvdaļas samīca mīklā. Formā izklāj cepamo papīru. Ierullē mīklu, izlīdzina, sadur ar dakšu un cep 160 grādos apmēram 20 min. Kamēr cepas, sagatavo pildījuma masu.
Izspiež sulu. Saputo olas ar cukuru, piemaisa sulu, rīvētu mizu, un beigās miltus. Kārtīgi izmaisa. Masa būs diezgan daudz. Kas mani pārsteidza, jo panna nav tik liela.
Izņem no krāsns formu, lej virsū pildījuma masu. Pamazām, pamazām, līdz formas malām. Man gan pildījuma masa mazliet bija par daudz, tas noteikti ir atkarīgs no olu lieluma.
Tālāk turpina cept 160 grādos 45 minūtes. Pēdējās 15 minūtes pārklāj pannu ar folliju, lai nepaliktu par brūnu. Pēc 45 minūtēm izslēdz krāsni un ļauj atdzist.
Tā kā šo kūku cepu vakarā, tad ieliku ledusskapī uz nakti, lai garšas kārtīgi savelkas.
Rezultātā kūciņa ir ļoti svaiga, ne pārāk salda, tieši kā vajag. Pārkaisa ar pūdercukuru un var našķēties.
Bildes tapušas sadarbībā ar https://hilmarstudio.com/portfolio/bakery/
Nav komentāru:
Ierakstīt komentāru