Šīs vafeles būs kraukšķīgas. Recepti atradu savos vecos jaunības laiku pierakstos.
150 g sviests
120 g cukurs
3 olas
60 g skābs krējums
225 g milti
1/4 tējk.soda
Šķipsna sāls
Rīvēta citrona miziņa
Šis daudzums uz 2-3 cilv.
Sviestu puto ar cukuru, pievienojot pa vienai olai. Krējumā iemaisa dzeramo sodu. Miltiem pieliek rīvētu citrona miziņu, šķipsnu sāli. Kad masa saputota, pieliek krējumu un miltus. Izmaisa kārtīgi. Sanāk ļoti bieza mīkla. Uzkarsē vafeļu pannu, liek vidū kārtīgu karoti ar mīklu. Aiztaisa vāku un ļauj cepties.
Ja grib vairāk vafeles tad var taisīt pēc šāda daudzuma.
250 g sviests
200 g cukurs
5 olas
100 g skābs krējums
375 g milti
1/2 tējk.soda
Šķipsna sāls
Rīvēta citrona miziņa
Vienīgais mīnuss ir tāds, ka pēc cepšanas vafeļu panna kārtīgi jātīra no sviesta paliekām. Ar katru cepšanu sviests sabrūnē un arī pēc tam jāvēdina telpas.
Vēl vafeļu recepte šeit
Šo komentāru ir noņēmis emuāra administrators.
AtbildētDzēst