Translate

sestdiena, 2017. gada 18. novembris

Rollbiskvīts ar Oreo cepumiem



Kad ir šokolādīgs noskaņojums, tad šis būs īstais kārums ko pagatavot.

Biskvīts:
3 olas
150 g cukurs
2 ēdamkar. stipra kafija
1 tējk. vaniļas ekstrakts
1 tējk. cepamais pulv.
30 g kakao pulv.
90 g milti

Pildījums:
300 ml saldais krējums
2 ēdamkar. pūdercukurs
1 tējk. vaniļas ekstrakts vai vaniļas cukurs
12 Oreo cepumi
Garnējums:
Šokolādes glazūra un 5 Oreo cepumi
Glazūrai 100 g šokolāde un 50 g salds krējums vai 50 g sviests, 170 g pūdercukurs, 2 ēdamkar.kakao pulv., 2 ēdamkar.piens.

Gatavo biskvītu. Olas saputo ar cukuru stingrās putās. Pieliek atdzesētu kafiju, vaniļas ekstraktu un sausās sastāvdaļas, kuras pirms tam ir kopā samaisītas. Kārtīgi visu izmaisa ar lāpstiņu. Pannā ar apm.30x40 cm izmēriem ieklāj cepamo papīru un ielej mīklu, to izlīdzinot. Cep 175 grādos 10 - 12 minūtes. Gatavam biskvītam vēl karstam noņem cepamo papīru, uzliek atpakaļ uz tā un satin kopā ar visu papīru. Noliek malā, lai atdziest.
Saputo saldo krējumu ar pūdercukuru un vaniļas ekstraktu/cukuru. Smalki sasmalcina cepumus un iemaisa krēmā. Smērē uz biskvīta.



Satin to ruletē. Gatavo glazūru.
1) ja ar šokolādi, tad saldo krējumu uzvāra un ieber šokolādes gabaliņus, izmaisa, kamēr viss izkusis.
2) ja ar kakao, tad sviestu izkausē, iemaisa pūdercukuru, kakao, pienu, kārtīgi izmaisa pasildot uz plīts.
Ruletei uzsmērē glazūru un uzreiz uzber salauztus cepumus.






Nu varam baudīt pie kafijas. Mmm, diezgan sātīgs našķis. Piebildīšu, ka vienā 154 g Oreo paciņā ir 14 gab. cepumi. Pirku divus iepakojumus.

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru