Šoreiz izmēģināju pēc kādas norvēģu receptes. Biskvītam tiek izmantots cepamais pulveris. Atšķirību gan nemanīju, ja taisa bez tā, bet noteikti eksperimentēšu tālāk.
Biskvīts
4 olas
175 g cukurs
1,5 dl milti ( 96g )
3 ēdamkarotes kartupeļu milti
0,5 tējkarote cepamais pulveris
Pildījums
150 g ievārījums, dzērveņu vai kāds cits
200 ml salds krējums
1 ēdamkarote cukurs
Vaniļas ekstrakts
Glazūra
100 g tumšā šokolāde
50 ml salds krējums
Olas saputo ar cukuru. Miltus samaisa ar kartupeļu miltiem, cepamo pulveri. Kad olas ir labi saputotas, iemaisa miltu maisījumu. Labi izmaisa.
Mīklu lej uz pannas, izklātu ar cepamo papīru.
Cep 180 grādos apmēram 10 minūtes.
Kad izcepies, karstam noņem cepamo papīru. Uzliek atpakaļ uz papīra un satin ruletē ar visu papīru un noliek lai atdziest.
Gatavo krēmu.
Saputo saldo krējumu ar cukuru, pieliek vaniļu vai vaniļas ekstraktu.
Kad biskvīts atdzisis, to attin vaļā. Iesmērē ievārījumu, putukrējumu un satin.
Gatavo glazūru.
Saldo krējumu uzvāra. Kad sāk vārīties, noņem no plīts un ieliek šokolādes gabaliņus. Kārtīgi izmaisa. Pārsmērē ruleti.
Liek ledusskapī, lai glazūra sacietē.
Lai labi garšo ciemiņiem un pašiem!
Līdzīgas receptes skatīt šeit http://zaigasstuuritis.blogspot.no/2015/09/rollbiskvits-ar-filadelfijas-siera-kremu.html
http://zaigasstuuritis.blogspot.no/2017/02/sokolades-rollbiskvits-rulete.html
Nav komentāru:
Ierakstīt komentāru