Translate

sestdiena, 2019. gada 27. jūlijs

Melleņu jogurta kūka



Kūkas apakša :

2 olas
80 g cukurs
30 g olīveļļa
50 g skābs krējums
90 g milti
1 tējk.cepamais pulv.
rīvēta citrona miziņa

Krēms :

600 g jogurts bez piedevām
300 g mellenes
200 g cukurs
1/2 laims
10 plāksnes želatīna (30 g pulv.)
400 g saldais krējums

Dekorēšanai mellenes 150 g ( vai cik vēlas )

Olas ar cukuru saputo. Skābo krējumu sajauc ar eļļu, pieliek rīvētu citrona miziņu. Miltus sajauc ar cepamo pulveri. Kad olas ir saputotas, piemaisa krējuma maisījumu un tad beigās miltu maisījumu. Izmaisa un lej formā (24cm diam.), kas izklāta ar cepamo papīru.
Cep 170 grādos apmēram 15 minūtes. Atdzesē, un noņem cepamo papīru.


Gatavo krēmu. Iemērc želatīna plāksnes aukstā ūdenī. Pa to laiku sablenderē mellenes. Katliņā liek sablenderētās mellenes, cukuru un izspiestu sulu no laima. Karsē uz plīts kamēr cukurs ir izkusis. Izņem želatīna plāksnes, nospiež lieko šķidrumu un ieliek karstajā maisījumā, lai izšķīst. Atstāj uz kādu laiku, lai nedaudz atdziest. Pēc tam pieliek klāt jogurtu un izmaisa. Ja masa par šķidru, var paturēt ledusskapī. Saputo saldo krējumu un visu kopā kārtīgi izmaisa kādā lielākā bļodā.


Izcepto apakšu ieliek atpakaļ formā. Uzliek formas malas, un ja vēlas, tad no cepamā papīra izgriež strēmeles un apliek ap malām iekšpusē. Ielej krēma masu, izlīdzina un liek ledusskapī, lai saželē.


Pēc tam noņem formas malu, noņem papīru. Kūku liek uz šķīvja, dekorē ar ogām.


Kūka ir saldskāba, svaiga garša. Ļoti atsvaidzinoša karstā vasarā.


Titulbildes foto sadarbībā ar https://hilmarstudio.com/portfolio/bakery/

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru